Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Παρασκευόπουλου για τις δηλώσεις του υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση Παρασκευόπουλου για τις δηλώσεις του υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα

Με  αφορμή τις πρόσφατες τηλεοπτικές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Κ.Τσιάρα, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλος, δήλωσε τα εξής:

  • Στην κριτική του για τον νέο Ποινικό Κώδικα ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρέλειψε να αναφέρει κάτι σημαντικό: ο νέος Κώδικας δεν αποτελεί «έργο νομικών του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά ένα καθαρά επιστημονικό δημιούργημα. Η έλλειψη κομματικής ταυτότητας προκύπτει αν προσέξει κανείς με πόση ευκολία ο νέος Κώδικας κατήργησε μια ρύθμιση, που όντως οφείλεται στη δικαιοπολιτική ευαισθησία του ΣΥΡΙΖΑ: ο νέος Ποινικός Κώδικας έσπευσε να αποποινικοποιήσει τη ρύθμιση του ν. 4356/2015 που, ως άρθρο 361Β, τιμωρούσε την καταφρονητική προσφορά τροφίμων κλπ μόνο σε πρόσωπα ελληνικής καταγωγής.Αποποινικοποιεί μια ρύθμιση, δηλαδή,  για την οποία  η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν περήφανη.
  • Η νομοθεσία για τις άδειες των κρατουμένων ισχύει (και βάλλεται) από τη δεκαετία του 1990. Υπέστη κατά τη διαδρομή του χρόνου επιμέρους τροποποιήσεις, ενώ ο ν. 4322/2015 σε γενικές γραμμές επανέφερε την αρχική μορφή του θεσμού,όπως εφαρμοζόταν στο παρελθόνκαι από κυβερνήσεις με συμμετοχή ΝΔ (περίπτωση Χρ. Ξηρού). Επομένως, η σύνδεση των αδειών αποκλειστικά ή κυρίως με τον «νόμο Παρασκευόπουλου» είναι υπεραπλουστευτική και άστοχη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ