Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Παρατείνεται έως τις 14 Απριλίου η διαβούλευση για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρατείνεται έως τις 14 Απριλίου η διαβούλευση για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Παράταση μεν, αλλά μικρής διάρκειας -πολύ λιγότερης από αυτή που ζητούσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης- έδωσε τελικά το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη δημόσια διαβούλευση για τους νέους Κώδικες (Ποινικό και ΚΠΔ).

Όπως ανακοινώθηκε, «με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, παρατείνεται έως την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 14:00 η δημόσια διαβούλευση για τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης, οι αρμόδιες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις του Υπουργείου».

Η απόφαση έρχεται μετά το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης να υπάρξει χρόνος για ουσιαστική διαβούλευση και υποβολή έγγραφων προτάσεων και από τα κόμματα. Σίγουρα όμως ζητούσαν πολύ παραπάνω χρόνο από αυτόν που τελικά δόθηκε.

Πληροφορίες αναφέρουν πως έχει αποφασιστεί επίσης παράταση της προθεσμίας περάτωσης των εργασιών των επιτροπών για τη σύνταξη σχεδίου νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προθεσμία περάτωσης των εργασιών της επιτροπής για τον Ποινικό Κώδικα παρατείνεται από τη λήξη της και έως τις 30 Απριλίου 2019, ενώ το ίδιο προβλέπεται και γι’ αυτήν του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Υπενθυμίζεται, ότι η διαβούλευση για τα δύο σχέδια έληγε στις 27 Μαρτίου, ενώ ήδη έχουν υποβληθεί εκατοντάδες σχόλια τα οποία θα κληθεί να επεξεργαστεί η Επιτροπή. Η παράταση αυτή θεωρείτο δεδομένο πως θα δοθεί αφού θα πρέπει η Επιτροπή να αποφασίσει αν θα ενσωματώσει κάποιες αλλαγές από αυτές που τέθηκαν ή τίθενται στη διαβούλευση στο τελικό σχέδιο που θα παραδώσουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ