Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Πειθαρχική έρευνα και έκτακτο έλεγχο διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη δολοφονία και δεύτερου κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πειθαρχική έρευνα και έκτακτο έλεγχο διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη δολοφονία και δεύτερου κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων

Έρευνα διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή των κρατουμένων στις φυλακές Τρικάλων, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 29χρονος, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος δέχτηκε δύο χτυπήματα από αυτοσχέδιο μαχαίρι, ένα στο μηρό κι ένα στο στήθος.

Χωρίς συνοδεία οι κρατούμενοι;

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε εντολή για πειθαρχική έρευνα που ανέλαβε ήδη εισαγγελέας αλλά και για έκτακτο έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης. Θα  εξεταστεί εάν τηρήθηκαν από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους όλοι οι κανόνες ασφαλείας που αφορούν τον έλεγχο και την κίνηση των κρατουμένων οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρονται να κινήθηκαν ασυνόδευτοι.

Εντολή για ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στις γιορτές

Να σημειωθεί δε, πως με σχετικές εγκυκλίους είχε δοθεί σαφής εντολή σε όλες τις φυλακές της χώρας για την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και την απαρέγκλιτη τήρηση των κανονισμών, κατά τη διάρκεια των εορτών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης, τρεις Έλληνες κρατούμενοι  συμμετείχαν στη συμπλοκή, η οποία έγινε την ώρα του διαλείμματος των κρατουμένων, στο σωφρονιστικό κατάστημα Τρικάλων.

Η δεύτερη αιματηρή συμπλοκή μέσα σε λίγες ημέρες

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Απριλίου είχε μεταφερθεί νεκρός, από τις Φυλακές Τρικάλων στο Νοσοκομείο, ένας 66χρονος Έλληνας κρατούμενος, μετά από συμπλοκή με 55χρονο αλλοδαπό συγκρατούμενό του, αλβανικής υπηκοότητας, όταν επίσης μετά από συμπλοκή δέχθηκε θανατηφόρα χτυπήματα στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ