Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Πεντοζάλη, μπάλο και Καλαματιανό χόρεψαν στις φυλακές Ναυπλίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πεντοζάλη, μπάλο και Καλαματιανό χόρεψαν στις φυλακές Ναυπλίου

Μία πρωτότυπη δράση, γεμάτη κέφι και χορό, πραγματοποιήθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στη φυλακή προσκλήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, το «Εργαστήρι Ελληνικού Χορού» του Χρήστου Λεβέντη και τον κ. Μηνά Μπαμπάτση. Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Αναπτύσσοντας δεξιότητες ζωής στους έγκλειστους του Κ.Κ. Ναυπλίου» που συντονίζει η κ. Άλκηστις Κοντογιάννη.

Το πρόγραμμα ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες. Στην πρώτη, τα παιδιά του εργαστηρίου, συνοδεία κρητικού λαούτου, χόρεψαν χορούς της Κρήτης, (Μαλεβιζιώτη, Πεντοζάλη, Χανιώτη και Σούστα), ενώ ακούστηκαν ριζίτικα και μαντινάδες. Στη δεύτερη ενότητα ταξίδεψαν τους κρατούμενους και το προσωπικό του καταστήματος με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα (Χασάπικο, Μπάλο, Καλαματιανό, Απτάλικο κλπ).

Οι γυναίκες του χορευτικού τμήματος εμφανίστηκαν με νησιώτικες φορεσιές και οι άντρες με κρητικές. Σκοπός αυτής της δράσης, στην οποία συμμετείχαν εθελοντές σπουδαστές του Εργαστηρίου, ήταν να γνωρίσουν οι κρατούμενοι τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, να μάθουν για τις παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές, τους ελληνικούς σκοπούς, τα ήθη και τα έθιμα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ