Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στις 14 Απριλίου λήγει η δημόσια διαβούλευση για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 14 Απριλίου λήγει η δημόσια διαβούλευση για τον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Δέκα ημέρες απομένουν πλέον έως την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης για το νομοθέτημα του υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφορικά με τα σχέδια του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Πονικής Δικονομίας. Υπέρ των αλλαγών τάσσεται με συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλος.

Στόχος η κατάθεση στη Βουλή την περίοδο του Πάσχα. Υπέρ τάσσεται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Καταληκτική ημερομηνία είναι η 14η Απριλίου, οπότε και θα λήξει η διαβούλευση γύρω από τα δύο σχέδια, τα οποία έχουν προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων λόγω των εκ βαθρων αλλαγών που προβλέπουν. Ο χρόνος που παρέμεινε αναρτημένο το Σχέδιο Νόμου, έχει από πολλούς χαρακτηριστεί μικρός σε σύγκριση με το νομοθέτημα και τις εκατοντάδες αλλαγές που ορίζει.

Υπενθυμίζεται πως η ανάρτηση των σχεδίων έγινε στις 8 Μαρτίου ενώ ήδη έχει παραταθεί μία φορά η δημόσια διαβούλευση.  Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, στη συνέχεια οι αρμόδιες Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές θα συγκληθούν εκ νέου προκειμένου να αξιοποιήσουν τα πορίσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις του Υπουργείου. Πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος του υπουργού Μιχ. Καλογήρου είναι τα τελικά κείμενα να κατατεθούν μέσα στις ημέρες του Πάσχα.

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 9,84 αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να μεταρρυθμιστεί το σύνολο του ποινικού μας συστήματος με την αλλαγή των Κωδίκων ( Ποινικού και Ποινικής Δικονομίας) που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ των αλλαγών χαρακτηρίζοντας παρωχημένη την ισχύουσα ποινική δικονομία και πρόσθεσε αναφορικά με τις αντιδράσεις γύρω από άρθρα του σχεδίου του νέου ΠΚ:

«Ο ποινικός κώδικας οφείλει  να αντιμετωπίζεται ως ένα ενιαίο νομοθέτημα και όχι να συνθλίβεται διαρκώς από δεκάδες ειδικούς ποινικούς νόμους, που καταστούν εν τέλει το ποινικό μας σύστημα διάτρητο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ