Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Συνάντηση για άμεση λύση του προβλήματος με τους Γραμματείς των Δικαστηρίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνάντηση για άμεση λύση του προβλήματος με τους Γραμματείς των Δικαστηρίων eurokinissi

Μετά την κραυγή αγωνίας των δικαστικών υπαλλήλων σχετικά με την άμεση ανάγκη πρόσληψης γραμματέων λόγω του “εμφράγματος” που είναι σε εξέλιξη στο Εφετείο και όχι μόνο (θέμα το οποίο ανέδειξε το dikastiko.gr πρίν από λίγες ημέρες) o Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κ. Γιάννη Καραβοκύρη, ώστε να επισπευθεί η έκδοση των οριστικών πινάκων της προκήρυξης για τις 404 προσλήψεις γραμματέων στα δικαστήρια.

Να θυμίσουμε ότι μετά τις στάσεις που πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα κατεβαίνοντας από την έδρα στις 12.30 τo μεσημέρι, προειδοποίησαν για νέες κινητοποιήσεις εάν δεν γίνουν άμεσα οι αναγακίες προσλήψεις. Σύμφωνα δε με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Ένωση Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας, μόνο στο Εφετείο της πρωτεύουσας και μόνο οι ποινικές υποθέσεις που είτε εκκρεμούν από πριν την έναρξη του δικαστικού έτους  ή προσδιορίστηκαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν τους μήνες Σεπτέμβριο-Οκτώβριο φτάνουν τις 300!

Και αυτές πρέπει να τις καλύψουν 68 όλοι κι όλοι γραμματείς  με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να  υποχρεώνονται να ανεβαίνουν στις έδρες ακόμη και 17 φορές τον μήνα συν του ότι πρέπει να βρουν χρόνο ώστε να γράψουν τα πρακτικά των δικών που παρίστανται. Και  ναι, για όσους απορούν, την εποχή των ηλεκτρονικών υπολογιστών ακόμη κρατούνται πρακτικά με το χέρι στα περισσότερα ελληνικά δικαστήρια…

Άμεση ήταν η αντίδραση εργαζόμενου στο Ειρηνοισικείο Χαλανδρίου ο οποίος με μήνυμά του στην σελίδα του dikastiko.gr τονίζει τα παρακάτω τα οποία δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος:

“Καλημέρα. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εκτός των Εφετείων και Πρωτοδικείων καθώς και των Εισαγγελιών, υπάρχουν και τα περιφερειακά Ειρηνοδικεία τόσο στο Νομό Αττικής αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με τα οποία φυσικά κανένας δεν έχει ασχοληθεί και κανένας, δεν έχει δώσει την πρέπουσα αλλά και την αρμόζουσα σημασία. Υπάρχουν Ειρηνοδικεία στο Νομό Αττικής και δη το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου όπου υπηρετώ, που μόνο τον Μήνα Οκτώβριο, οι 3 απο τους 5 γραμματείς, θα ανέβουν έδρες με 480 συνολικά υποθέσεις για τον Οκτώβριο, απο τις οποίες οι 150 είναι υποθέσεις του Ν. 3869”!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ