Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Υπ. Δικαιοσύνης: Ανοίγει ο δρόμος για πολιτικό γάμο και τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπ. Δικαιοσύνης: Ανοίγει ο δρόμος για πολιτικό γάμο και τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια

Έχει ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια όπως αναφέρει η γενική γραμματέας του Υπ . Δικαιοσύνης, Μαρία Γιαννακάκη. Η γγ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας αναφέρει ξεκάθαρα πως ήδη έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση

Η κυρία Γιαννακάκη, στη μακροσκελή δήλωσή της αναφέρει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ (σ.σ.: Λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ) δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός και η προστασία των οποίων είναι στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας, της δημοκρατικής κοινωνίας στην οποία πιστεύουμε και του πολιτισμού μας, ενώ η ανάπτυξη και η πρόοδος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο θα επέλθει μόνο μέσω της εξάλειψης κάθε είδους διακρίσεων και της διασφάλισης της ειρηνικής συμβίωσης, με στόχο την τελική χειραφέτηση της κοινωνίας» και σημειώνει: «Ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Το νομοθετικό επίπεδο

Παράλληλα, στην δήλωση, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται: «Στην Ελλάδα, σε νομοθετικό επίπεδο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα με στόχο την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, την άρση των αδικιών του παρελθόντος, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως και την εμπέδωση και προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το σύνολο των πολιτών. Εξάλλου, όπως διακηρύσσεται στο προοίμιο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο σεβασμός στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια «αποτελεί τον ακρογωνιαίον λίθο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ