Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβλήθηκε η δίκη για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο

Αναβλήθηκε για τις 10 Φεβρουαρίου 2020 η δίκη των επτά κατηγορουμένων για τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν μία «αδέσποτη» σαΐτα καρφώθηκε στο κεφάλι του την ώρα που αναμετέδιδε το επικίνδυνο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας κάθισαν ο αρχηγός του μπουλουκιού «Άγιος Σίδερης», πέντε μέλη αυτού, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Μπασακίδης. Για πρώτη φορά βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την οικογένεια  του αδικοχαμένου πατέρα δύο παιδιών, καθώς στο δικαστήριο βρέθηκε η χήρα του, συνοδευόμενη από αρκετούς συγγενείς. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν παράγοντες της δίκης, το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αναβολή, καθώς έκρινε πως δεν έχει συγκεντρωθεί όλο το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό και ως εκ τούτου δεν είναι ακόμα πλήρης ο φάκελος της δικογραφίας.

Είναι η δεύτερη αναβολή που δίνεται στην υπόθεση.

Την προηγούμενη φορά, το δικαστήριο είχε αναβάλει για τις 15 Μαΐου, κατόπιν αιτημάτων των συνηγόρων υπεράσπισης που αφορούσαν στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και τη συμπλήρωση της δικογραφίας με αποτελέσματα εργαστηρίων. Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις συνθήκες διοργάνωσης του εθίμου του σαϊτοπόλεμου, των μέτρων προστασίας και ασφάλειας που ελήφθησαν ή δεν είχαν ληφθεί, καθώς και για καθετί που σχετίζεται με τη διοργάνωση.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που έχει διαταχθεί αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν και τα άλλα τρία μέλη του μπουλουκιού, ηλικίας 40, 33 και 60 χρόνων, που τη στιγμή του δυστυχήματος βρίσκονταν στο χώρο που είχε ορισθεί για τη ρίψη των σαϊτών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ