Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Απαλλάχθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος για την πράξη της κακουργηματικής απιστίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαλλάχθηκε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος για την πράξη της κακουργηματικής απιστίας

Την απαλλαγή του Ροβέρτου Σπυρόπουλου από την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του ν.1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Με το υπ΄αριθμόν 381/2019 βούλευμά τους, οι εφέτες κρίνουν ότι ο κ. Σπυρόπουλος όπως και οι συγκατηγορούμενοί  του δεν πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για την υπόθεση που αφορά την εντολή του όταν ήταν διοικητής του ΙΚΑ να αρθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών εκπροσώπου επιχείρησης σούπερ-μάρκετ, στη Βόρειο Ελλάδα. Η πράξη του, μετά από καταγγελία που κατατέθηκε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, κρίθηκε μη νόμιμη και του ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη, καθώς η εν λόγω επιχείρηση φαινόταν να χρωστά περί τα 18,25 εκατομμύρια στο Ίδρυμα.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, όταν κλήθηκε για εξηγήσεις υποστήριξε πως ζήτησε την προσωρινή άρση της κατάσχεσης για να τακτοποιήσει η εταιρεία ληξιπρόθεσμες οφειλές της και κυρίως οφειλές προς το προσωπικό. Επιπλέον, για να  μπορέσει να κάνει ρύθμιση ούτως ώστε  να μην κλείσει και χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Είχε ισχυριστεί μάλιστα, πως οι ενέργειές του, προβλέπονταν νομικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ