Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Δικαστές έδωσαν “δεύτερη ευκαιρία” σε κατηγορούμενους για ληστεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικαστές έδωσαν “δεύτερη ευκαιρία” σε κατηγορούμενους για ληστεία

Καθημερινά δικαστές και εισαγγελείς ακροβατούν ανάμεσα στα όρια της αυστηρότητας και της επιείκειας με γνώμονα την απόδοση Δικαιοσύνης.

Οι υποθέσεις που φτάνουν ενώπιον τους δεν είναι συχνά μαύρο-άσπρο καθώς πολλές φορές πρέπει να σταθμίσουν πολλούς παράγοντες προκειμένου να αποδώσουν το δίκιο.

Μπορεί ένας κατηγορούμενος να έχει παραδεχθεί το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία. Μία τέτοια υπόθεση απασχόλησε πρόσφατα την έδρα του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι δύο κατηγορούμενοι

Στο εδώλιο κάθισαν δύο κατηγορούμενοι για το αδίκημα της ληστείας σε βάρος ταχυδρόμου το 2012 στο Αιγάλεω.

Οι δράστες του άρπαξαν την τσάντα στην οποία είχε τα χρήματα για την πληρωμή των προνομιακών επιδομάτων. «Ένιωσα χέρια να με πιάνουν από τον λαιμό. Μου πήραν την ταχυδρομική τσάντα που είχα τα λεφτά και ένα τσαντάκι-μπανάνα που είχα μέσα τα αποκόμματα από τις πληρωμές. Αναγνωρίζω μόνο τον έναν δράστη…Τον δεύτερο δεν τον είδα καν. Μετά τους βρήκα πίσω από ένα κάδο.Τους ζήτησα το τσαντάκι και μου το έδωσαν. Μετά ένας κύριος μου έφερε την τσάντα την ταχυδρομική με όλο το ποσό μέσα» ανέφερε ο υπάλληλος του ταχυδρομείου στο δικαστήριο.

Ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων ομολόγησε τη ληστεία ενώ ο δεύτερος αρνήθηκε κατηγορηματικά τη συμμετοχή του,υποστηρίζοντας πως απλά έτυχε να βρίσκεται στο σημείο χωρίς να συμμετέχει στο περιστατικό.

«Δεν ήμουν καλά»

«Τότε είχα μπλέξει με ναρκωτικά. Έκανα την πράξη με άλλο παλικάρι, όχι τον συγκατηγορούμενό μου με τον οποίο είχαμε κάνει χρήση ναρκωτικών δύο φορές. Πλέον έχω μία κόρη, δουλεύω, είμαι χειριστής κλαρκ. Θέλω να με βοηθήσετε, να μου δώσετε μία ευκαιρία. Τότε δεν ήμουν καλά. Φανταστείτε είχα πάει φυλακή και έκανα προαυλισμό με Θεοφ. Σεϊχίδη. Δεν ήμουν καλά…», είπε ο κατηγορούμενος, ζητώντας την επιείκεια του δικαστηρίου.

Τελικά, το δικαστήριο με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε να αθωώσει τον έναν κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών και να καταδικάσει τον δεύτερο σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση ωστόσο, δίνοντας του μία δεύτερη ευκαιρία.

«Να μην σας ξαναδούμε εδώ» ήταν η προτροπή της προέδρου στους κατηγορούμενους ενώ οι συγγενείς τους, ανακουφισμένοι ευχαρίστησαν το Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ