Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Μ. Παπαγεωργίου: Άφαντος και πάλι ο αστυνομικός, γιος του βασικού κατηγορουμένου στη δίκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Μ. Παπαγεωργίου: Άφαντος και πάλι ο αστυνομικός, γιος του βασικού κατηγορουμένου στη δίκη

Παρά την απόφαση για τη βίαιη προσαγωγή τους, μόνο ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, γιους του 73χρονου βασικού κατηγορουμένου στην  απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου, τον Αύγουστο του 2002, εμφανίστηκε για να καταθέσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, χωρίς όμως να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης.

Με απόντα και τον 73χρονο κατηγορούμενο από τη διαδικασία, το δικαστήριο χρειάστηκε να διατάξει εκ νέου τη βίαιη προσαγωγή του δεύτερου γιου του, ο οποίος είχε αναζητηθεί από συναδέλφους του αστυνομικούς αλλά δεν βρέθηκε πουθενά.

Σύμφωνα πάντως, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο γιος του ο οποίος δεν προσήλθε για να καταθέσει, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που δεν επιτρέπει τη μετάβασή του στο δικαστήριο. Μάλιστα, προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο που του απεστάλη μέσω viber, σύμφωνα με το οποίο, το σοβαρό πρόβλημα υγείας του είχε ως αποτέλεσμα να αποστρατευτεί από την Υπηρεσία του ενώ είχε προαχθεί από τον Αύγουστο του 2018  στο βαθμό του υπαστυνόμου Β´.

Ο ισχυρισμός αυτός πάντως, προκάλεσε την αντίδραση της πολιτικής αγωγής που έκανε λόγο για μεθοδευμένη κίνηση.

Ούτε ο αδελφός του όμως, επίσης αστυνομικός, θέλησε να διευκρινίσει τους συγκεκριμένους λόγους υγείας, επικαλούμενος  ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Μη πειστική, σύμφωνα με τους δικαστές, η κατάθεση του δεύτερου γιου του κατηγορουμένου

Στην κατάθεσή του πάντως, ο γιος του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθεσαν οι δικαστές, αναζητώντας την «άκρη του νήματος» σε μία υπόθεση στην οποία ακόμη και σήμερα αναζητείται η σορός του θύματος.

Στις ερωτήσεις της έδρας σχετικά με τις κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης του Μάριου Παπαγεωργίου, ο μάρτυρας επαναλάμβανε πως δεν θυμάται, προκαλώντας την παρατήρηση της προέδρου:

«Προσέξετε γιατί δεν είστε πειστικός. Είναι επίσης ψευδορκία να λέει κανείς πως δεν θυμάται». Όταν δε, κλήθηκε να πει, ποιες ήταν οι ενέργειές του ως αστυνομικός για τον «πολίτη Μάριο Παπαγεωργίου» που είχε εξαφανιστεί, ο μάρτυρας είπε: «Δεν έκανα κάτι, γιατί δεν ήθελε η μητέρα του».

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση στα πρακτικά, μηνύματος, που, όπως είπε, έλαβε από άγνωστο νούμερο στο κινητό του ένας εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το οποίο ανέφερε:  «Χρόνια πολλά στους Παναγιώτηδες, φτάνει να παραμένουν βουβοί και να μην προκαλούν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ