Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ισόβια στον 80χρονο για τη δολοφονία με καραμπίνα σε καφενείο 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ισόβια στον 80χρονο για τη δολοφονία με καραμπίνα σε καφενείο 

Την ποινή των ισοβίων επέβαλλε και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών στον 80χρονο ο οποίος τον Νοέμβριο του 2015 είχε σκοτώσει με κυνηγετική καραμπίνα τον 57χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και πρώην δημοτικό σύμβουλο Διονύση Μπελόκα μέσα σε ένα καφενείο στο Λαμπέτι Ηλείας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν μείωσε την ποινή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, επιβάλλοντάς του ισόβια και ποινή πέντε ετών για οπλοφορία, οπλοχρησία και εξύβριση.

Η τραγική ιστορία εκτυλίχθηκε το 2015, όταν ένα μεσημέρι στο κέντρο του Λαμπετίου, ο 80χρονος μπήκε με τη φρέζα του στο κέντρο του χωριού κρατώντας μια κυνηγετική καραμπίνα. Είχε πλησιάσει στα τραπέζια του καφενείου όπου το θύμα βρισκόταν με παρέα. «Κάντε στην άκρη θα τον καθαρίσω. Οι άλλοι δεν φταίτε τίποτα» είχε φωνάξει, τρομοκρατώντας τους θαμώνες. Βρίζοντας, σήκωσε την καραμπίνα και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 57χρονο, χρησιμοποιώντας δε σκάγια για το κυνήγι αγριογούρουνου.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει ότι οδηγήθηκε στο έγκλημα για οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα. Σημειώνεται, ότι τον Μάιο του 1980, ο 80χρονος είχε σκοτώσει ξανά. Στο στόχαστρο του τότε είχε μπει μία γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, η οποία δεν αποδεχόταν τον έρωτά του και την πρότασή του να κλεφτούν. Εκείνος την σκότωσε και εξέτισε δέκα χρόνια, ενώ στις αρχές της δεκαετίας του 1990 βγήκε από την φυλακή και επέστρεψε στο Λαμπέτι.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ