Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Κατέθεσαν στο δικαστήριο οι γονείς της 8χρονης που αποπλάνησε ο διακεκριμένος φλαουτίστας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατέθεσαν στο δικαστήριο οι γονείς της 8χρονης που αποπλάνησε ο διακεκριμένος φλαουτίστας

Στις καταστροφικές συνέπειες  της αποπλάνησης που υπέστη από τον καθηγητή της μουσικής, η ανήλικη μαθήτρια -επώδυνες αναμνήσεις  που θα την ακολουθούν για πάντα- αναφέρθηκαν καταθέτοντας σήμερα ως μάρτυρες στο δικαστήριο οι γονείς του κοριτσιού, που έπεσε θύμα του 60χρονου διακεκριμένου φλαουτίστα. Θύμα του ακόμα ένα κοριτσάκι το οποίο ζει στο εξωτερκό.

Πρόκειται για τη δίκη σε δεύτερο βαθμό , στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (με εισαγγελέα τον Παν. Παναγιωτόπουλο) του διακεκριμένου φλαουτίστα της κρατικής ορχήστρας Αθηνών, που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων, κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων,  κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

Το πρωτόδικο δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη 30 ετών και έξι μηνών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.800 ευρώ. Ο ίδιος σήμερα δεν προσήλθε στο δικαστήριο αλλά ούτε και η οικογένεια του δεύτερου ανήλικου κοριτσιού, αφού πλέον ζουν μόνιμα στη Δανία.

Έτσι το βάρος της ακροαματικής διαδικασίας το σήκωσαν μόνοι τους η γονείς της μίας 8χρονης οι οποίοι άρχισαν την κατάθεση τους με τα επακόλουθα της σεξουαλικής μεταχείρισης που δέχθηκε το κοριτσάκι τους από τον ηλικιωμένο καθηγητή. «Το παιδί μας την παιδική του ηλικία την έχασε!»

Η μαθήτρια 11ετών σήμερα όταν άρχισε να κάνει μαθήματα με τον 60χρονο κατηγορούμενο ήταν μόλις 8 ετών και μετά από κάποιους μήνες η ανήλικη έβρισκε δικαιολογίες για να μην πηγαίνει στο μάθημα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει στους γονείς της τι της συνέβαινε κατά την διάρκεια του μαθήματος στο ωδείο.

«Φοβάται μόνη της, θέλει να κοιμάται με τον αδελφό της, είναι πολύ επιφυλακτική με άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας» είπε στο δικαστήριο η μητέρα της και πρόσθεσε:

«Δυσανασχετούσε , δεν ήθελε να πάει στο μάθημα, πράγμα το οποίο  δεν είναι χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της». Η μάρτυρας καταθέτοντας στη συνέχεια είπε ότι έμαθε από την αστυνομία το καλοκαίρι του 2017 ότι υπήρχε καταγγελία άλλου παιδιού για ανάρμοστη συμπεριφορά του μουσικού. «Στην αστυνομία το παιδί μου μίλησε, τους είπε για θωπείες, ενστερνίζομαι απόλυτα την κατάθεσή της, είδα η ίδια διαφορετική συμπεριφορά του παιδιού μου», κατέθεσε η μητέρα τονίζοντας πως ο κατηγορούμενος μουσικός συνεχώς εκθείαζε το παιδί, λέγοντας της «ποσό καλή και ποσό όμορφη ήταν».

Θα τη σημαδεύει για πάντα

«Εγώ δεν μπορώ να πιστέψω ότι μέχρι τα 59 δεν είχε κάνει τίποτα σε κανένα παιδάκι και μετά ξαφνικά τα 60 αποφάσισε να κάνει αυτά τα πράγματα», είπε ακολούθως ο πατέρας της 8χρονης Ειρήνης τονίζοντας πως η κόρη του ακόμη και σήμερα δεν συζητά αυτό το θέμα με τους γονείς της.

«Εμείς πήγαμε σε δυο παιδοψυχολόγους και μας είπαν ότι είναι πολύ ευαίσθητη ηλικία και να μην την πιέσουμε. Αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν με τη σύγχυση των παιδιών. Νομίζω η κόρη μου δεν μίλησε γιατί ένιωθε τεράστια ντροπή. Ειδικά να πει στον μπαμπά της», είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος έμαθε από τους αστυνομικούς τι συνέβη στο παιδί του. «Με πήρε στο γραφείο ένας ανώτερος αξιωματικός και μου περιέγραψε τι είπε η Ειρήνη. Μου είπε ότι ο κατηγορούμενος τη χάιδευε μέσα και έξω από τα ρούχα της σε επίμαχα σημεία και επίσης ότι στον υπολογιστή του υπήρχαν φωτογραφίες της», περιέγραψε τονίζοντας ότι αυτό που συνέβη στην κόρη του θα τη σημαδεύει για πάντα. «Δεν είναι γρίπη αυτό να πάρει ένα ντεπόν και να φύγει. Δεν φεύγει αυτό το πράγμα», είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15/10.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ