Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μπαρμπαρούσης: Δεν είμαι ρατσιστής, έχω κάνει δύο γάμους με αλλοδαπές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μπαρμπαρούσης: Δεν είμαι ρατσιστής, έχω κάνει δύο γάμους με αλλοδαπές

Την ρητορική Μπαρμπαρούση άκουσε κατά τη διάρκεια της απολογίας του σήμερα το δικαστήριο, στο οποίο εκδικάζεται η μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα στα αποφθέγματα τα οποία ανέλυσε ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής ήταν η άδικη «δαιμονοποίηση του Χίτλερ» και ο χαιρετισμός της «Μυκόνου». Φυσικά η ανάλυση έφθασε μοιραία στην γνωστή καραμέλα … για τις «σφαγές που έκαναν οι κομουνιστές», και σε αστικούς μύθους για τα παιδιά του «αντιεξουσιαστικού χώρου με μπαμπάδες βουλευτές» ενώ η δολοφονία Φύσσα περιγράφηκε από τον κατηγορούμενο ως «άσχημο πράγμα».

Αναφερόμενος ο Κων/νος Μπαρμπαρούσης στην ένταξη του στην Χρυσή Αυγή, είπε ότι πήγε το 2010 αλλά την παρακολουθούσε από το Γυμνάσιο. «Είχα πάει σε ένα μνημόσυνο για τους ανθρώπους που σκότωσε ο Βελουχιώτης, που σκότωσε ένα Σύνταγμα ολόκληρο. Εκεί γνώρισα τον Ρήγα και μου είπε να μπω στο ψηφοδέλτιο για την περιφέρεια γιατί δεν είχαν άτομα. Τότε ήρθα πρώτος σε σταυρούς όποτε το 2012 μου έγινε πρόταση να κατέβω στις εθνικές εκλογές. Μου το πρότεινε ο κουμπάρος μου ο Ντάικος, εγώ ζήτησα του τηλέφωνο του Μιχαλολιάκου που μου έκανε την τιμή» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι μέχρι τότε πήγαινε «με άλλους συναγωνιστές σε εκδηλώσεις για σφαγές από κομουνιστές».

Για τους μετανάστες είπε ότι υπάρχει «λαθρομετανάστευση, κατευθυνόμενη από ξένα κέντρα εισβολή στην πατρίδα μας και έτσι πρέπει να το εκλάβουμε», αλλά ρατσιστής όπως είπε δεν είναι γιατί και στους δύο γάμους που έχει στο ενεργητικό του έχει τιμήσει συζύγους από την αλλοδαπή! Για τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια και υπάνθρωπος» με τον οποίο στόλιζαν τους αλλοδαπούς υποστήριξε ότι στάθηκαν αφορμή τα περιστατικά βίας με δράστες αλλοδαπούς όπως η ιστορία της Μυρτούς στην Πάρο, φέρνοντας παράδειγμα και άλλη ιστορία στην Κέρκυρα και επιμένοντας ότι το ίδιο θα έλεγε για όποιον έκανε ένα αποτρόπαιο έγκλημα.

«Τις ασπίδες τις είχαμε για τους εξουσιαστές -οι πατεράδες τους είναι στη Βουλή άρα δεν είναι αντιεξουσιαστές- και τις είχαμε για προστασία. Υπήρχε κι ένα τσεκούρι για τα ξύλα της σόμπας», δικαιολογήθηκε για τα ευρήματα που βρέθηκαν σε γραφεία του κόμματος.

«Εμείς προσπαθούσαμε να μην πηγαίνουμε σαν ασκέρι. Θέλαμε να είμαστε συγκροτημένοι, όχι με παραγγέλματα αλλά να είμαστε μαζί. Φορούσαμε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής που τη βάζαμε αε εκδηλώσεις. Και στα γήπεδα έτσι πας ή σε μεγάλες εκδηλώσεις. Κάποιοι το φορούσαν το μπλουζάκι με στρατιωτικό παντελόνι, κάποιοι με τζιν. Δεν μπορούσες να πεις στον άλλο τι θα φορέσει αν του αρέσει έτσι».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στα στρατιωτικά παραγγέλματα ενώ χαρακτήρισε «ανίκανο και ηλίθιο» τον επικεφαλής της αστυνομίας που επιλήφθηκε τα περιστατικά στη Χερσόνησο της Κρήτης.

«Θα μας σκότωναν! Αντί να κλείσει την είσοδο στη μέση, μπορούσαν να μπουν ροπαλοφόροι μέσα! Εμείς κινδυνεύαμε, γι αυτό το είπε ο Κασιδιάρης το ‘μέχρι το βράδυ θα έχουμε νεκρούς’» ισχυρίσθηκε.

Για τους μαιάνδρους, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε ότι η Βουλή είναι γεμάτη σβάστικες στο πάτωμα. «Αν τους πειράζουν αυτά τα ναζιστικά που λένε για τη σβάστικα που είναι ελληνικό σύμβολο, να κόψουν την λαμπαδηδρομία στους Ολυμπιακούς αγώνες γιατί έγινε πρώτη φορά το 36 στο Βερολίνο. Χαιρετάω κανονικά. Απλώς χαιρετάω. Δηλαδή αν χαιρετούσα έτσι θα ήμουν από τη Μύκονο;» είπε και έκλινε χαριτωμένα την κίνηση του χεριού του.  «Ο χαιρετισμός είναι γλώσσα του σώματος. Το δεξιά είναι το θετικό, το αριστερά το αρνητικό. Ο Χίτλερ εμπνεύστηκε από εμάς. Πώς θα χαιρετίσεις τη σημαία ή ένα τιμώμενο πρόσωπο; Έχουν δαιμονοποιήσει τον Χίτλερ. Εμένα μου αρέσει ο χαιρετισμός αυτός, έχει καλή ενέργεια» κατέληξε ο πρώην βουλευτής.

Για την είσοδό του στη Βουλή υποστήριξε ότι επεδίωξε την εκλογή του για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές του υπάρχοντος συστήματος, αφού ο βουλευτής έχει συνδυαστεί με κακές πράξεις… «Εγώ ήθελα να γίνω βουλευτής για να αλλάξω αυτό το πράγμα που το λέμε δημοκρατία και το μόνο δημοκρατικό που γίνεται στον τόπο είναι οι εκλογές κάθε 3-4 χρόνια. Μας έκοψαν την χρηματοδότηση ας πούμε, δημοκρατία αλά καρτ».

Κ: Οι κομμουνιστές έχουν κάνει εγκλήματα, το ίδιο και οι καπιταλιστές, όπως και ο εθνικοσοσιαλισμός στη Γερμανία. Είμαι εθνικιστής και αγαπώ την πατρίδα μου.

Π: Για τον εθνικοσοσιαλισμό γιατί μου λέτε;

Κ: Αφού σας ενδιαφέρει. Δε θα με ρωτούσατε;

Π: Δεν κατάλαβα γιατί αναφερθήκατε.

Κ: Για να μην τα ξεχάσω, αφού ξέρω σας ενδιαφέρει.

Ηλίας Παναγιώταρος

Λαλίστατος υπήρξε στη συνέχεια και ο επίσης πρώην βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος λάτρης του Στρατού, χριστιανός ορθόδοξος και κατηγορηματικά αντίθετος με τον ναζιστικό χαιρετισμό, αρνήθηκε την συμμετοχή του σε οποιαδήποτε παράνομη πράξη έχει κάνει η Χρυσή Αυγή η οποία προχώρησε άμεσα σε διαγραφές όσων παρουσίασαν παραβατική συμπεριφορά…

Δυο διαφορετικές εκδοχές έδωσε για τη νύχτα τη δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος αρχικά είπε στο δικαστήριο ότι εκείνη την ημέρα ετοίμαζαν διανομή τροφίμων και όχι ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου. Όταν ερωτήθηκε ξανά έπειτα από λίγη ώρα και αφού του επισημάνθηκε ότι άλλοι κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι θα γινόταν ομιλία και ότι εκείνη τη νύχτα βγήκαν να μοιράσουν τρικάκια, ο κατηγορούμενος ανασκεύασε τον αρχικό του ισχυρισμό λέγοντας πως «μπορεί να γινόταν ομιλία, δεν το ξέρω, ήξερα για διανομή μετά από κάποιες ημέρες».

Λίγο αργότερα ο ίδιος υποστήριξε ότι τον Ρουπακιά, τον Καζαντζόγλου και τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τους γνώρισε μετά το μοιραίο βράδυ. «Το επόμενο πρωί έμαθα για το περιστατικό. Μου είπαν για ποδοσφαιρικό γεγονός. Έμαθα τα ονόματα. Εκεί άκουσα το όνομα Ρουπακιάς και ότι είναι στα γραφεία της Νίκαιας. Κάποια στιγμή μαθεύτηκε ποιος είναι αυτός. Στην πορεία μαθαίναμε ονόματα, όπως όλοι», είπε ο κατηγορούμενος.

Περιγράφοντας την αντίδραση της Χρυσής Αυγής στο άκουσμα της είδησης, σχολίασε ότι έκλεισαν αμέσως τα γραφεία και καταδίκασαν τη δολοφονία. «Όποιον εμπλέκονταν τον διαγράψαμε χωρίς εξηγήσεις! Μιλάμε για φόνο, όχι απλή εξύβριση. Τον Πατέλη δεν τον ξαναείδαμε. Εκείνη την ημέρα κλείσαμε τα πάντα. Τους έδιωξε όλους», ανέφερε.

Όταν του επισημάνθηκε ότι ο Γ. Πατέλης στην δίκη του απολογία είπε πως δεν αντιμετώπισε πρόβλημα με την Χρυσή Αυγή και δεν τον έδιωξε κανείς, αλλά και ο Ν. Μίχος ανέφερε πως ζήτησε διαγραφές και δεν έγιναν, ο κατηγορούμενος επέμεινε στη θέση του, μη μπορώντας να εξηγήσει τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Παναγιώταρου δεν υπάρχει στρατιωτική δομή στην Χρυσή Αυγή αλλά όπως είπε «μακάρι να είχε γιατί ο μόνος σοβαρός θεσμός είναι ο στρατός. Δείτε τι συμβαίνει σε σεισμούς και καταποντισμούς. Μόνο ο στρατός λειτουργεί». Στη συνέχεια σχολιάζοντας το εάν φορούσαν στολή, απάντησε ότι στον ίδιο αρέσουν τα στρατιωτικά ρούχα αλλά αυτό δεν αφορά την οργάνωση του κόμματος. «Ο καθένας ντύνεται όπως θέλει» είπε και επέδειξε μία φωτογραφία που είχε πάει με μαγιό σε συγκέντρωση.

Δικογραφία «τερατούργημα»

Σχετικά με τους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια και υπάνθρωποι» για τους αλλοδαπούς, ο κατηγορούμενος τήρησε την ίδια γραμμή με τους υπόλοιπους βουλευτές λέγοντας ότι «υπάνθρωποι είναι όσοι κάνουν παράνομες πράξεις, είτε είναι Έλληνες, είτε αλλοδαποί». Ο κατηγορούμενος πάντως για όλα τα επεισόδια που ερωτήθηκε υποστήριξε πως δέχτηκαν επίθεση, όπως στην περίπτωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, όπου είχε δηλώσει ότι «οι λακέδες του ΠΑΜΕ θα εξαφανιστούν… Το απόστημα θα σπάσει…».

«Μας κάλεσαν να καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγεία. Να ιδρύσουμε ένα καινούργιο σωματείο. Δηλαδή όταν ο κύριος Πολάκης είπε σας τρώω για πρωινό τι εννοούσε; Είναι πολιτική ορολογία. Η δικογραφία είναι τερατούργημα» σχολίασε.

«Η Σκορδέλη είναι μια κάτοικος νεοδημοκράτισσα βαμμένη και αγανακτισμένη με την κατάσταση στην περιοχή. Πηγαίναμε εκεί όταν μας καλούσαν για συμπαράσταση. Μόνο που μας έβλεπαν ηρεμούσαν», ανέφερε ο Ηλίας Παναγιώταρος με την Πρόεδρο να διερωτάται πως ηρεμούσαν οι κάτοικοι απλώς με την παρουσία ενός βουλευτή.

«Τους βοηθούσαμε, κάναμε ερωτήσεις στη Βουλή, βρίσκαμε δικηγόρους, αισθάνονταν πιο ασφαλείς», απάντησε ο κατηγορούμενος.

Κατά τον κατηγορούμενο απαγορευόταν ο ναζιστικός χαιρετισμός «Απαγορευόταν αυτό. Όποτε βλέπαμε κάτι τέτοιο λέγαμε «κατέβασε το χέρι κάτω. Δεν επιτρεπόταν».

Όταν ερωτήθηκε για την παρουσία του στο θέατρο Χυτήριο περιέγραψε ότι θα πήγαινε ακόμη κι αν δεν ήταν βουλευτής: «Έκαιγαν το Χριστό. Τους στόλισα κάποιους εκεί. Έλεγαν ό,τι ήθελαν. Είχε αντιδράσει η Εκκλησία τότε. Ήταν απλά ο Ηλίας Παναγιώταρος, όχι ο βουλευτής ή η Χρυσή Αυγή. Είμαι ενεργός πολίτης», υποστήριξε αναφερόμενος στα επεισόδια που έγιναν έξω από το Θέατρο Χυτήριο με αφορμή παράσταση που ανέβαζαν εκεί.

Ο κατηγορούμενος εξερράγη όταν ερωτήθηκε αν στα συσσίτια της Χρυσής Αυγής ερχόντουσαν αλλοδαποί: «Έλληνες. Αυτούς τους ταΐζουν τόσες ΜΚΟ. Είναι χορτάτοι. Ο Έλληνας πεινάει σήμερα κυρία Πρόεδρε». Αντίστοιχη αντίδραση είχε όταν ερωτήθηκε και για την «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες», εξηγώντας ότι η Χρυσή Αυγή είχε τράπεζα αίματος. «Όταν έπαιρνε ένας φίλος κι έλεγε έχω ανάγκη αίμα εμείς δίναμε. Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής έπαιρναν αίμα από εκεί, αλλά μας ζητούσαν πολλοί και δίναμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ