Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου στο Νέο Ψυχικό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία του φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου στο Νέο Ψυχικό

Ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου των Αθηνών (ΜΟΔ) αναμένεται να αναβιώσει σήμερα Παρασκευή η υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του 57χρονου φαρμακοποιού Βασίλη Φλώρου, έξω από το σπίτι του στο Ν. ψυχικό το Φθινόπωρο του 2018, από τις σφαίρες του όπλου του επί σχεδόν τριάντα χρόνια οικογενειακού του φίλου.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του άτυχου φαρμακοποιού ο 51χρονος κατασκευαστής ο οποίος φέρεται να διέπραξε, το προμελετημένο – σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα – έγκλημα του καθώς χρωστούσε στο θύμα 300.000 ευρώ και εξ αυτού θα έβγαινε σε πλειστηριασμό η κατοικία του στην Γλυφάδα.

Πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον του

Το έγκλημα διεπράχθη το πρωινό της 8ης Σεπτεμβρίου του 2018, όταν ο κατηγορούμενος προσέγγισε το θύμα μόλις βγήκε με το αυτοκίνητο του από το υπόγειο πάρκινγκ της οικίας του επί της οδού Νικολάου Πλαστήρα στο Νέο Ψυχικό και αρχικά πυροβόλησε εναντίον του έξω από το κλειστό τζάμι της πόρτας του οδηγού της μαύρης Mercedes.  Στη συνέχεια όταν το θύμα βγήκε από το αυτοκίνητο του επιχειρώντας να σωθεί ο κατηγορούμενος πυροβόλησε επανειλημμένα εναντίον του σωριάζοντας τον αιμόφυρτο στο έδαφος. Ακολούθως ο 51χρονος κατευθύνθηκε με το αυτοκίνητο του προς το νεκροταφείο του Παπάγου όπου και παρευρέθηκε σε μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής από Ψυχικό προς Παπάγου έκανε αρκετές στάσεις προκειμένου να ξεφορτωθεί το όπλο του εγκλήματος και τα ρούχα που φορούσε τα οποία και πέταξε σε ένα φρεάτιο.

Οικογενειακοί φίλοι από το 1986

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του δράστη στις 25 Σεπτεμβρίου καθώς από την έρευνα των ανδρών της Ασφάλειας είχαν δει όλες τις κινήσεις από τις κάμερες, είχαν τη διαδρομή του αλλά και από την εξέταση ατόμων τον συγγενικού περιβάλλοντος του θύματος προέκυψε ότι, οι μόνες διαφορές που είχε το θύμα ήταν οικονομικής φύσεως και αφορούσαν, τη μεν πρώτη σε αντιδικία με το ελληνικό δημόσιο σχετικά με την απόκτηση ενός οικοπέδου σε περιοχή του Ν. Λακωνίας, η δε δεύτερη, στο δάνειο μεγάλου χρηματικού ποσού στον κατηγορούμενο.

‘Οσον αφορά στη δεύτερη περίπτωση, προέκυψε ότι ο Φλώρος με τον κατηγορούμενο ήταν οικογενειακοί φίλοι από το 1986. Στα πλαίσιο της φιλικής αυτής σχέσης, το έτος 2008, ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει από το Φλώρο να του δανείσει το χρηματικό ποσό των -300.000- ευρώ, καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα με την κατασκευαστική εταιρεία που διατηρούσε. Ο Φλώρος του έδωσε το ανωτέρω ποσό υπό μορφή τραπεζικών επιταγών, με τον όρο να του το επιστρέψει μέχρι τα τέλη τον έτους 2010.

Αναφερόμενος στην ομολογία του στο πρωινό του εγκλήματος ο κατηγορούμενος έχει ισχυριστεί ότι φεύγοντας από το σπίτι του στις 8.00 πήρε μαζί του και το όπλο του με προορισμό ένα μαρμαράδικο στη Βάρκιζα για να βρει ένα μάρμαρο.

“Κάποια στιγμή έφυγα από τη Βάρκιζα και πήγα προς το Ψυχικό. Πέρασα στην αρχή από το φαρμακείο του Φλώρου στην Κατεχάκη και αφού είδα ότι ήταν κλειστό, πήγα στο σπίτι του. Πάρκαρα το αυτοκίνητο μου, σχετικά κοντά στο σπίτι του. Η ώρα όταν έφτασα στο Ψυχικό πρέπει να ήταν γύρω στις 09:30′. Βγήκα από το αυτοκίνητο και περίμενα το Φλώρο να βγει από το σπίτι του. Το όπλο το είχα στη δεξιά τσέπη του παντελονιού μου. Φορούσα και ένα καπέλο, παραλλαγής, αν δεν κάνω λάθος. Κάποια στιγμή που έκανα βόλτες γύρω από το σπίτι του Φλώρου, είδα να ανοίγει η γκαραζόπορτα και να βγαίνει μία μαύρη Mercedes. Περπατώντας, πήγα από την πόρτα του οδηγού και είδα ότι οδηγούσε ο Φλώρος. Πυροβόλησα, δεν θυμάμαι πόσες φορές, στο τζάμι. Ο Φλώρος άνοιξε την πόρτα και προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο. Ενώ λοιπόν προσπαθούσε να βγει, τον πυροβόλησα πάλι. Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα. Εκείνη την ώρα τα έβλεπα όλα μαύρα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν…” έχει χαρακτηριστικά ισχυρισθεί προανακριτικά.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ