Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Διεκόπη για τις 22 Οκτωβρίου η δίκη για τον εμπρησμό στην “Ελληνικός Χρυσός”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διεκόπη για τις 22 Οκτωβρίου η δίκη για τον εμπρησμό στην “Ελληνικός Χρυσός”

Διεκόπην πριν καν ξεκινήσει η δίκη για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές.

Νωρίτερα ο δήμος Αριστοτέλη της Χαλκιδικής απηύθηνε κάλεσμα σε όλους τους «δημοκρατικά ευαισθητοποιημένους πολίτες» να βρεθούν σήμερα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου ξεκινά η δίκη για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, τον Φεβρουάριο του 2013, με 21 κατηγορούμενους από την περιοχή. 

«Για άλλη μια φορά, την 1η του Οκτώβρη, γινόμαστε θεατές στο γνωστό θέατρο του παραλόγου που παίζεται τα τελευταία χρόνια. Για ακόμη μια φορά 21 συμπολίτες μας σέρνονται στα δικαστήρια, κουβαλώντας στην πλάτη τους φαινομενικά μεν τον μισό ποινικό κώδικα, στην πράξη δε το βάρος του αγώνα μιας ολόκληρης κοινωνίας που αντιστέκεται στην καταστροφή του τόπου της. Μιας κοινωνίας που στέκεται δίπλα τους και τώρα και πάντα με ψηλά το κεφάλι» σημειώνει ο δήμος, εξηγώντας πως όλοι γνωρίζουν ότι στη δίκη αυτή «η σκευωρία θα αποκαλυφθεί και τα στημένα κατηγορητήρια θα καταπέσουν, γιατί εξ αρχής δεν είχαν κανένα απολύτως έρεισμα, παρά μόνο την απέλπιδα προσπάθεια της πολυεθνικής εταιρίας να εκβιάσει τη συνείδηση των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και να επιβάλει τα καταστροφικά σχέδιά της».

«Ως Δημοτική Αρχή του δήμου Αριστοτέλη παραμένουμε σταθερά αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης των δημοτών μας, με κριτήριο τις απόψεις τους για τη μεταλλευτική δραστηριότητα. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους διωκόμενους συνδημότες μας, καθώς και τις ευχές και την πεποίθησή μας για την δίκαιη και ευτυχή έκβαση και αυτής της δικαστικής περιπέτειας που ξεκινά την Δευτέρα (σ.σ. σήμερα) 1 Οκτωβρίου στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης» καταλήγει ο δήμος Αριστοτέλη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ