Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ποινή κάθειρξης 10 ετών για καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινή κάθειρξης 10 ετών για καθαρίστρια με πλαστό απολυτήριο

Μειώθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας η ποινή καθαρίστριας η οποία είχε διοριστεί, κάνοντας χρήση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου.

Η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών. Η ιστορία της καθαρίστριας είχε γίνει γνωστή πριν δύο χρόνια όταν είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 15 χρόνια φυλάκισης για πλαστογραφία και απάτη. Αυτή τη φορά το δικαστήριο την καταδίκασε μόνο για απάτη αλλά καθώς η ποινή που της επιβλήθηκε είναι μεγάλη, πήρε τον δρόμο των φυλακών.

Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό. Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη.

“Τυπικά” προσόντα

Με αυτό τον τρόπο απέκτησε τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το τότε ΔΣ του Σταθμού τη διόρισαν από το 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μεικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο. Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πως έκανε αυτήν την παράνομη πράξη για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη.

Επίσης, τονίστηκε πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη. Επιπλέον, ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ