Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ: «Είπε ψέματα ο Ρουπακιάς ότι ήταν στο Περιστέρι, ήταν στην Νίκαια»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ: «Είπε ψέματα ο Ρουπακιάς ότι ήταν στο Περιστέρι, ήταν στην Νίκαια»

Δύο συνομιλίες του Γιώργου Ρουπακιά στον χρόνο που ο ίδιος απολογούμενος είπε πως βρισκόταν στο Περιστέρι, λίγες ώρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επικαλείται η Πολιτική αγωγή στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής με αίτημα τους προς το δικαστήριο ζήτησαν με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας, να αναγνωστούν δύο τηλεφωνικές κλήσεις του κατηγορούμενου για την δολοφονία του μουσικού οι οποίες καταγράφηκαν στις 17 Σεπτεμβρίου 2013 λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Σύμφωνα με τους συνηγόρους οι δύο κλήσεις , στις 21.11 η μία και 21.22 η δεύτερη, έχουν καταγραφεί από την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Νίκαια. Έτσι όπως τόνισε η Πολιτική Αγωγή από την συγκεκριμένη καταγραφή προκύπτει πως ο Γιώργος Ρουπακιάς δεν ήταν στο Περιστέρι όπως ο ίδιος είπε -για πρώτη φορά- στην προ ολίγων ημερών απολογία του. Μάλιστα ο κατηγορούμενος προσδιόρισε τον χρόνο παραμονής του στο Περιστέρι , όπου είπε πως πήγε να παραλάβει τρικάκια από τυπογραφείο, από τις 20.30 έως τις 22.30.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα τις επόμενες ημέρες.

Η διαδικασία σήμερα συνεχίστηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα, Γεωργίου Σκάλκου και Σταύρου Σαντοριναίου.

Ο πρώτος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με όσα έγιναν τη νύχτα της δολοφονίας υποστηρίζοντας πως ο ίδιος ήταν με τον συγκατηγορούμενο του Γιώργο Δήμου . Όπως ανέφερε, επειδή ο Δήμου έλαβε το μήνυμα από την τοπική Νίκαιας ,πήγαν μαζί όπου όμως τα γραφεία ήταν κλειστά. Είπε επίσης ότι κοντά στα γραφεία της Τοπικής είδε τον συγκατηγορούμενο του Ι. Κομιανό πάνω στο μηχανάκι του “να πηγαίνει ήρεμα προς Κερατσίνι”, φράση που προκάλεσε την αντίδραση του ίδιου του Κομιανού ο οποίος τον κατηγόρησε πως τον εμπλέκει με υπόδειξη του Δήμου. Ο κατηγορούμενος είπε επίσης πως ο Δήμου είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά ο οποίος του είχε πει πως τον έχουν συλλάβει.

Πρόεδρος: Όταν το μάθατε σας έκανε εντύπωση;

Κατηγορούμενος: Απόρησα, δεν είχε δώσει -ούτε αυτός, ούτε άλλος- δικαιώματα, ότι ήταν τέτοιος χαρακτήρας.. Δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω παραπάνω..

Πρόεδρος: Άλλα πράγματα λέει ο Δήμου. Ξέρετε τί λέει;

Κατηγορούμενος: Ότι ο Κομιανός μας είπε «πάνε να πιάσουν τους δικούς μας», «πάμε για μάχες» και τέτοια.

Πρόεδρος: Άλλο σημείο που να διαφέρουν οι απολογίες σας;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι…

Πρόεδρος: Γιατί να πει ο Δήμου ότι είχε μηχανές έξω από την τοπική; Τον ρωτήσατε;

Κατηγορούμενος: Δεν τον ξαναείδα.

Πρόεδρος: Κατηγορείστε και οι δύο ότι περνάτε από τα ίδια σημεία μαζί, δεν τον βρήκατε να του πείτε γιατί λέει διαφορετικά πράγματα από εσάς;

Κατηγορούμενος: Έλειπα ταξίδι. Πήγα να του τηλεφωνήσω μετά και δεν το σήκωνε.. Μέχρι σήμερα δεν του μίλησα ποτέ. Κι εδώ που ήρθε, ήταν με το δικηγόρο του, κατέθεσε κι έφυγε.

Ο Σταύρος Σαντοριναίος απολογούμενος επιχειρώντας να εξηγήσει τις επτά τηλεφωνικές κλήσεις που είχε με τον συγκατηγορούμενο του Αναστάσιο-Μάριο Αναδιώτη το επίμαχο βράδυ είπε : “Είχα επτά τηλεφωνικές κλήσεις με ένα παιδικό μου φίλο γι αυτό είμαι εδώ. Αυτό μάλλον ήταν υπεραρκετό για να τραβήξω όλα αυτά. Εγώ δεν έχω ούτε μια φωτογραφία της Χρυσής Αυγής στους υπολογιστές μου . Είμαι βέβαιος ότι δεν είμαι σε καμία φωτογραφία και ότι δεν έχω καμία κλήση με άλλους συγκατηγορουμένους μου.. Με κάλεσε ο Αναδιώτης και μου είπε «κάποιες ομάδες πλακώθηκαν, μαχαιρώθηκαν», λέω «έλα ρε…» και το κλείσαμε. Πήγα στους γονείς μου, το ανέφερα, μου λέει η μάνα μου «σου είπε ποιος; Στο Κερατσίνι;» Μου λέει «για ξαναπάρε τον, μπορεί να ‘ναι κάποιος γνωστός μας»

Πρόεδρος: Κατά προτροπή της μητέρας σας δηλαδή, λέτε τώρα;

Κατηγορούμενος: Ναι.

Ο κατηγορούμενος είπε επίσης πως ο ίδιος δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και ότι οι γονείς του γνώριζαν του γονείς του μουσικού και έτσι όταν έμαθαν για την δολοφονία, η μητέρα του είχε προσπαθήσει να τηλεφωνήσει στην οικογένεια του μουσικού για να συλλυπηθεί.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ