Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Ρεσιτάλ»  προκλητικότητας από τον 73χρονο βασικό κατηγορούμενο στη δίκη του Μάριου Παπαγεωργίου!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Ρεσιτάλ»  προκλητικότητας από τον 73χρονο βασικό κατηγορούμενο στη δίκη του Μάριου Παπαγεωργίου!

Προκλητικός και αμετανόητος εμφανίστηκε μπροστά στους δικαστές για να απολογηθεί ο 73χρονος φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρονου φοιτητή Μάριου Παπαγεωργίου.

«Ο Μάριος ζει στο εξωτερικό»

Με απίστευτη κυνικότητα ο κατηγορούμενος δε δίστασε να υποστηρίξει, προσπαθώντας να πείσει τα μέλη του δικαστηρίου πως ο  Μάριος Παπαγεωργίου ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό ή στην Ολλανδία ή στην Αμερική. Στην προσπάθειά του να δείξει πως ο ίδιος είναι αθώος του αίματος, εφηύρε διάφορα σενάρια, σπιλώνοντας τη μνήμη του άτυχου φοιτητή, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και των μελών του δικαστηρίου.

Απολογία «λάσπης» στη μνήμη του θύματος

Ο  73χρονος αρνήθηκε ότι συνδέεται  με την εξαφάνιση του 26χρονου και υποστήριξε πως ο ίδιος ο Μάριος Παπαγεωργίου σχεδίασε την απαγωγή του για να αποσπάσει 620.000 ευρώ από συγγενικά του πρόσωπα.

“Πιστεύω ότι ο Μάριος ή χρωστούσε αυτά τα χρήματα ή είχε σχέση με ναρκωτικά. Είμαι σίγουρος ότι το 2012 έκανε χρήση ναρκωτικών” είπε στην απολογία του, ισχυριζόμενος πως ο νεαρός δεν είναι νεκρός αλλά ζει στο εξωτερικό.

  • Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει δυσάρεστο στο Μάριο. Είναι ή Ολλανδία ή Αμερική.
  • Πρόεδρος: Πού είναι το πτώμα του Μάριου; Θα λυτρώσει και εσάς αυτό.
  • Κατηγορούμενος: Υπάρχει περίπτωση να ήξερα κάτι και να μην το πω; Ο στόχος είναι άλλος, θα φανεί.

Ο 73χρονος ισχυρίστηκε ότι η τελευταία φορά που είδε το νεαρό ήταν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα της 10ης Αυγούστου 2012 στο Παλαιό Φάληρο, όπου του είχε ζητήσει ο Μάριος να συναντηθούν για μία προσωπική του δουλειά.

  • Κατηγορούμενος: Στο χώρο το δικό μου δεν υπάρχει ο Μάριος.
  • Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι ζει ο Μάριος; Κατηγορούμενος: 100%
  • Πρόεδρος: Αμφισβητείτε το αίμα που βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του;
  • Κατηγορούμενος: Το αμφισβητώ, το αίμα βρέθηκε στη ρεζέρβα, γιατί ο Μάριος είχε κόψει το δάχτυλό του. Γιατί πήγαν το αυτοκίνητό του στο υπόγειο πάρκινγκ της θείας του; Κάτι έγινε εκεί…

H αγανάκτηση των δικαστών

Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου δεν φάνηκε ότι έπεισαν  τους δικαστές και την εισαγγελέα η οποία έκανε λόγο για “αλλεπάλληλα σενάρια”, επισημαίνοντας παράλληλα τα κενά και τις αντιφάσεις του 73χρονου όλα αυτά τα χρόνια. Μέλος του δικαστηρίου σχολίασε μάλιστα: “Η δύναμη του ψέματος είναι να επανέλθει η αλήθεια. Στις ερωτήσεις που σας κάνω ζητώ την αλήθεια, όχι “νέες” αλήθειες.”

Το ξέσπασμα των συγγενών του άτυχου φοιτητή

Οι συγγενείς του Μάριου δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή τους, μόλις ολοκληρώθηκε η απολογία του 73χρονου, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη,  και του φώναξαν: “Είσαι δολοφόνος, βρυκόλακας. Πες, πού είναι ο Μάριος.”

«Τον έχετε σκοτώσει»

Τον 73χρονο υπέδειξε ως το δολοφόνο του 26χρονου ο άνδρας που κατηγορείται ότι έκανε τα εκβιαστικά τηλεφωνήματα στη μητέρα του Μάριου μετά την απαγωγή. Σε έντονο ύφος γύρισε προς το μέρος του και του φώναξε:

“Εσύ είσαι αυτός. Πέθανε το παιδί, από την πρώτη ημέρα, τον έχετε σκοτώσει. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Γουρούνι. Θα με σκότωναν κι εμένα και θα με έριχναν σε χαντάκι.”

Ο 60χρονος  ο οποίος δήλωσε μετανοιωμένος, παραδέχθηκε ότι η μόνη του εμπλοκή στην υπόθεση ήταν τα 5 τηλεφωνήματα που έκανε στη μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη, για να ζητήσει λύτρα. Έκανε λόγο για μία καλά οργανωμένη απαγωγή και ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Ιουνίου με την πρόταση της εισαγγελέως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ