Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σήμερα η απόφαση για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σήμερα η απόφαση για την απαγωγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Επτά χρόνια από το καλοκαίρι του 2012 όταν η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, Βαρβάρα Θεοδωράκη αντίκρισε για τελευταία φορά τον 26χρονο γιο της, σήμερα θα ακούσει με αγωνία την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τους κατηγορούμενος για την απαγωγή και την δολοφονία του.

Ο 26χρονος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012.  Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, οι οποίοι της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα, απελπισμένη, δεν επικοινώνησε με την αστυνομία αλλά στράφηκε στο κοντινό της περιβάλλον και άκουσε τη συμβουλή 73χρονου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει τις αρχές.

Συνήθιζε να παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI

Αυτό που δεν μπορούσε να φανταστεί ήταν πως αυτός ο άνθρωπος ήταν τελικά, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα της Δικαιοσύνης, ο «εγκέφαλος» της απαγωγής και της δολοφονίας του παιδιού της. Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος συνήθιζε να παρουσιάζεται ως πράκτορας του FBI με άκρες και υψηλές διασυνδέσεις. Μέχρι σήμερα ωστόσο δυστυχώς δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα του Μάριου.

Παρά τις εκκλήσεις της μητέρας και των συγγενών του Μάριου να πει που βρίσκεται η σωρός του, ο 73χρονος κατηγορούμενος υποστηρίζει πως ο 26χρονος ζει και βρίσκεται στο εξωτερικό. Ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ