Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στο εδώλιο για 364(!) κλοπές σε Μετρό- ΗΣΑΠ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο για 364(!) κλοπές σε Μετρό- ΗΣΑΠ

Δεκαεπτά άτομα για 364 κλοπές με τη λεία να εκτιμάται ότι φτάνει τις δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Η εξάρθρωση της σπείρας που σάρωνε το Μετρό και τον ΗΣΑΠ  , το 2015 είχε προκαλέσει σάλο καθώς λειτουργούσαν αστραπιαία και είχαν «ξαφρίσει» εκατοντάδες πολίτες. Η δίκη τους αναβλήθηκε για τον Φερβουάριο του 2019 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καθώς έγιναν δεκτά τα αιτήματα των συνηγόρων υπερασπίσεως, οι οποίοι δήλωσαν κώλυμα να παρασταθούν.

Ο δικηγόρος Κων/νος Χ. Γώγος

Συγκεκριμένα, τον Ιούλιο του 2015 μετά από πολυήμερη συστηματική έρευνα και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών είχαν συλληφθεί δεκαεπτά άτομα, εκ των οποίων δεκατρείς υπήκοοι Αλβανίας, δύο Ρουμανίας, ένας Βουλγαρίας, και ένας Έλληνας. Επίσης, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα είκοσι μέλη της σπείρας, δέκα υπήκοοι Αλβανίας, έξι Ρουμανίας και τέσσερις Βουλγαρίας.

Τα κλοπιμαία

Ακόμη, οι αρχές είχαν προχωρήσει στην κατάσχεση 142 πορτοφόλια, 28 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών και κινητών τηλεφώνων και το χρηματικό ποσό των 9.600 ευρώ.

Όπως είχε προκύψει από την αστυνομική έρευνα και την αξιολόγηση όλου του προανακριτικού υλικού, οι δράστες κινούμενοι σε συρμούς και αποβάθρες σταθμών του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ), χωρισμένοι σε ομάδες των τεσσάρων-πέντε ατόμων, λαμβάνοντας μέτρα προφύλαξης και έχοντας την κάλυψη ενός ή δύο ακόμη συνεργών τους, που λειτουργούσαν ως «τσιλιαδόροι», προσέγγιζαν ανυποψίαστους επιβάτες και με τη μέθοδο της απασχόλησης ή δημιουργώντας τεχνηέντως συνωστισμό, τους αφαιρούσαν τα πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Χ. Γώγος, συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων:

Ο εντολέας μου έχει πίστη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένει να δικαιωθεί καθώς ουδέποτε τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ