Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στις 27 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Ξεκίνησε για να διακόψει η δίκη για την δολοφονία του ποινικολόγου , Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας,  τον Οκτώβριο του 2017.

Η δικαστική αίθουσα ήταν κατάμεστη με συγγενείς και φίλους του άτυχου δικηγόρου αλλά και συναδέλφους του. Στα έδρανα της πολιτικής αγωγής, μεταξύ άλλων, οι Μάκης Βορίδης, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Βασίλης Αλεξανδρής. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισαν δυο από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους.
Τα μέτρα ασφαλείας δρακόντεια με τους άνδρες της αστυνομίας, πάνοπλοι,  να σχηματίζουν κλοιό γύρω τους. Ο ένας από τους κατηγορούμενους φυγοδικεί ενώ οι δύο  με επιστολή τους στο δικαστήριο  δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να εμφανιστούν  και θα εκπροσωπηθούν από συνήγορο. Στο δικαστήριο μετήχθη και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος έκανε για πρώτη φορά την εμφάνιση του μετά το σάλο που δημιουργήθηκε λόγω της αποφυλάκισης του. Ο επιχειρηματίας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των μαρτύρων καθώς η υπόθεση Ζαφειρόπουλου φέρεται να συνδέεται  με αυτή της “Energa” και  την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου, Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος ήταν, επίσης, σήμερα στο δικαστήριο.
Η διακοπή της δίκης για τις 27 Σεπτεμβρίου  2018 κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της δικογραφίας ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης ο οποίος  διορίστηκε από το δικαστήριο.
Παράλληλα, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν αίτημα ώστε να κληθούν ως μάρτυρες κρατούμενοι. Τα σχόλια του ακροατηρίου προκάλεσε η δήλωση συνηγόρου υπεράσπισης ότι οι κατηγορούμενοι κάνουν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση τους στη ΓΑΔΑ .
“Σιγά μην πάθουν τίποτα ” ήταν το σχόλιο που ακούστηκε.
Το χρονικό

Ο Μικέλα Κάστριοτ και ο Αλέξανδρος Μάτα κατηγορούνται ως φυσικοί αυτουργοί για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί αυτουργοί θα βρεθούν στο εδώλιο οι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε. Οι δύο τελευταίοι καταδικάστηκαν σε 22 και 23 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου τον Νοέμβριο του 2014 στο σπίτι του στην Πεντέλη. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε 13 χρόνια χρόνια κάθειρξης ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και ο Άρης Φλώρος.

Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Μάλιστα, ο τελευταίος είχε κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση, αφού σύμφωνα με τις απολογίες κάποιων εκ των κατηγορουμένων, ο δικηγόρος έγινε «στόχος» προκειμένου οι κακοποιοί να αποσπάσουν χρήματα από τον 40χρονο επιχειρηματία, ο οποίος ήταν πελάτης του.

Η κατάθεση που «έδειξε» την υπόθεση εξαιτίας της οποίας έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν εκείνη του Μικέλα Κάστριοτ, ο οποίος ομολόγησε στις Αρχές ότι δολοφόνησε τον ποινικολόγο έπειτα από εντολή των Μπάκο και Ντούλτσε. «Πριν από 1-2 μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου.

3.000 ευρώ προκαταβολή

Μάλιστα έδωσε 3.000 ευρώ προκαταβολή, τα οποία μας τα έφερε μία άγνωστη κοπέλα, μια μέρα στο Μπουρνάζι. Ο δικηγόρος αυτός, απ’ ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος. Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα. Εγώ έκανα παρέα με ένα παιδί, που τον φωνάζω «μικρό». Του πρότεινα να κάνουμε μαζί τη δουλειά και να πάρουμε από 10.000 και αυτός δέχτηκε», περιέγραψε.

Η «δουλειά» είχε κλείσει.

Στη συνέχεια οι δύο άνδρες ερεύνησαν την περιοχή γύρω από το γραφείο του ποινικολόγου και έκλεισαν ραντεβού επικαλούμενοι προσωπική τους υπόθεση.

«Χτυπήσαμε το κουδούνι, μας άνοιξαν και μπήκαμε. Εκεί βρήκαμε τον Ζαφειρόπουλο και άλλον έναν δικό του. Ο «μικρός» άρχισε να λέει ψέματα ότι ήρθαμε για μια υπόθεση ενός δικού μας, που τον έπιασαν για ληστείες. Λίγο μετά βγάλαμε τα όπλα, βάλαμε γάντια και ο «μικρός» είπε στο Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαμε για τον πελάτη του, τον Φλώρο. Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου, για να κάνουμε τον Φλώρο να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε. Του ζητήσαμε επίσης κάποια χαρτιά από τη δικογραφία κι εκείνος μας πήγε σε ένα γραφείο και μας έδειξε ό,τι ζητήσαμε» περιέγραψε στην απολογία του ο Μικέλα Κάστριοτ.

Στη συνέχεια αποκάλυψε τι συνέβη τα επόμενα λεπτά στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πώς τελικά τον σκότωσε, αντί να τον «εκφοβίσει», όπως του είχε ζητηθεί. «Ο «μικρός» πήρε το συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε σε ένα άλλο γραφείο. Κάποια στιγμή άκουσα τον «μικρό» να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύρναγα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ