Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Συνήθιζε να δανείζει ο φαρμακοποιός το δολοφόνο του, αλλά την τελευταία φορά…

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Συνήθιζε να δανείζει ο φαρμακοποιός το δολοφόνο του, αλλά την τελευταία φορά…

Ο 57χρονος φαρμακοποιός Βασίλης Φλώρος δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι από φοιτητής γνωρίστηκε με τον δολοφόνο του.

Το πρωινό της 6ης Σεπτεμβρίου 2018 που ετοιμαζόταν να βγει από το υπόγειο γκαράζ του σπιτιού του με το αυτοκίνητο του, όπως συνήθιζε κάθε μέρα, έμελλε να  ήταν το τελευταίο του. Εκεί στην είσοδο του σπιτιού του στο Νέο Ψυχικό, τον περίμενε κρατώντας το όπλο στο χέρι του ο πρώην επιστήθιος φίλος του και νυν αντίδικος του, με τον οποίο γνωρίζονταν από τη νιότη τους.

Ο 51χρονος κατασκευαστής, ο ηττημένος της πολυετούς αντιδικίας που είχαν με αντικείμενο τα διόλου ευκαταφρόνητα 300 χιλιάδες ευρώ, που το θύμα του είχε δανείσει κάποτε στο όνομα της φιλίας και της καλής πίστης, ήταν αποφασισμένος να του αφαιρέσει τη ζωή.

Ο Βασίλης Φλώρος αιφνιδιάστηκε βλέποντας τον φίλο του να τον πυροβολεί έξω από το τζάμι της πόρτας του οδηγού και εκεί κατάλαβε ότι θα τον σκοτώσει. Προκειμένου να σωθεί άνοιξε την πόρτα και επιχείρησε να φύγει αλλά ο κατηγορούμενος πρόλαβε και άδειασε πάνω του τις σφαίρες που είχε στη θαλάμη του όπλου του. Ενώ ο φαρμακοποιός σωριαζόταν αιμόφυρτος στο έδαφος εκείνος αποχώρησε ψύχραιμα προκειμένου να παραβρεθεί σε ένα μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου στο νεκροταφείο του Παπάγου.

Στο δρόμο έκανε μερικές στάσεις για να ξεφορτωθεί το όπλο και τα ρούχα του εγκλήματος τα οποία και πέταξε σε ένα φρεάτιο. Οι αστυνομικοί του Εγκλημάτων κατά Ζωής από την πρώτη στιγμή τον τοποθέτησαν στο κάδρο των υπόπτων αφού ήταν το μοναδικό πρόσωπο από αυτά που τους ανέφερε η οικογένεια του θύματος, που διέθετε το λεγόμενο κίνητρο του εγκλήματος. Μεγάλη οικονομική οφειλή με αντιδικία στα δικαστήρια σε ένα από τα οποία παρουσιάστηκε μετά τη δολοφονία και λίγο πριν συλληφθεί, σαν να μην τρέχει τίποτα και θέλοντας πιθανότατα να μην προκαλέσει υποψίες. Δεν γνώριζε όμως ότι οι έμπειροι αστυνομικοί τον είχαν βάλει διακριτικά στο στόχαστρο από την αρχή της έρευνας τους για τον εντοπισμό του δράστη.

Η υπόθεση είχε καταντήσει καρκίνος για την οικογένεια

Μεταφέροντας στο δικαστήριο ο γιος του θύματος την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο σπίτι, και τι είχε προκαλέσει στην οικογένεια του η άρνηση του κατηγορούμενου να επιστρέψει στον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε τα δανεικά, είπε “η υπόθεση είχε καταντήσει καρκίνος για την οικογένεια”.

«Είχαμε οκτώ χρόνια δικαστική διαμάχη και 13 δικαστήρια, τα έχει χάσει όλα», είπε για τον κατηγορούμενο και πρόσθεσε πως επικαλείται ψυχολογικά προβλήματα «για να συγκινήσει το ακροατήριο». «Μέχρι την τελευταία στιγμή ήξερε πως να μεθοδεύει και να γλιτώνει από τις παρανομίες του», ενώ έκανε ακόμα λόγο για «φθόνο και ζήλια» που τον έκαναν να σκοτώσει τον πατέρα του.

Η οικογένεια του φαρμακοποιού μιλάει για έναν επιτυχημένο επαγγελματία, υπέροχο άνθρωπο, πατέρα και σύζυγο ο οποίος ήθελε να μην λείψει τίποτα από την οικογένεια του. Από τις μέχρι τώρα καταθέσεις στο δικαστήριο προκύπτει πως το κίνητρο του δράστη ήταν ο συνδυασμός «εκδίκησης και της πρόθεσής του να μην πληρώσει». Η κόρη του θύματος Γιώτα – Μαρία και η γυναίκα του Ξένια Ευαγγελάκου Φλώρου η οποία είναι γιατρός, ζήσανε την εκτέλεση του αγαπημένου τους από το μπαλκόνι του σπιτιού τους.

«Άκουσα τα μπαμ δεν κατάλαβα στην αρχή ότι ήταν πυροβολισμοί, βγήκαμε με την κόρη μου στο μπαλκόνι, βλέπω τον άνδρα μου έξω από το αυτοκίνητο μέσα στα αίματα. Μέχρι να κατέβουμε κάτω νόμιζα ότι ήταν ένα φρικτό όνειρο αλλά δεν μπορούσα να ξυπνήσω», περιέγραψε η άτυχη γυναίκα ενώ αναφερόμενη στο δολοφόνο τόνισε πως έφτασε βάσει σχεδίου.

«Θα σκότωνε εκείνη την ημέρα όποιον ήταν στο αυτοκίνητο. Με το που άνοιξε η γκαραζόπορτα ρίχνει τις δυο τυφλές. Ευτυχώς που δεν πήγε εκείνη την ημέρα και η κόρη μου με τον μπαμπά της όπως συνήθιζε, θα είχα χάσει και το παιδί μου», είπε. «Πέσαμε εντελώς έξω με αυτό τον άνθρωπο, δεν φανταζόμουν τι ήταν ικανός να κάνει», είπε και πρόσθεσε πως κανείς δεν τους ζήτησε ποτέ συγνώμη.

«Εγώ τραβάω το δικό μου Γολγοθά με τα παιδιά μου, το τελευταίο που με νοιάζει είναι αυτά τα λεφτά» είπε ερωτηθείσα για το χρέος που εκκρεμεί μέχρι σήμερα και πρόσθεσε «για τον άντρα μου που μου στέρησε για τον πατέρα τον παιδιών μου για αυτό είμαι εδώ»

Σε συνέντευξη τους στην σημερινή “Real News”, η σύζυγος του θύματος Ξένια Ευαγγελάκου Φλώρου και η κόρη του Γιώτα-Μαρία, νοιώθουν αποστροφή στην σκέψη να τύχη ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης ο  κατηγορούμενος ο οποίος προβάλει ως υπερασπιστικό ισχυρισμό ψυχολογικά προβλήματα.

“Ο άνθρωπός μου δε θα γυρίσει πίσω αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ο δολοφόνος του μπορεί να διεκδικήσει έστω και μια στο εκατομμύριο καλύτερη μεταχείριση. Μου φαίνεται σαν ψέματα ότι ένας άνθρωπος που ξέραμε από φοιτητές και εγώ και ο Βασίλης, που είχαμε κάνει μαζί διακοπές , που ξέραμε την οικογένειά του, τους γονείς του, τα αδέλφια του, που τον είχαμε ευεργετήσει διότι τον τελευταίο καιρό είχε οικονομικές δυσκολίες όπως έλεγε, θα έφτανε σε αυτό το σημείο.Κι άλλες φορές μας είχε ζητήσει διάφορα ποσά και του τα δίναμε . Αυτή τη φορά όμως επειδή το ποσό ήταν μεγάλο κι εμείς δυσκολευτήκαμε του ζητήσαμε πίσω τα χρήματα κάποια στιγμή.

Εκείνος μας κορόιδευε, προσπαθούσε να πάρει παρατάσεις. Από την άλλη μαθαίναμε ότι αυγάτιζε την περιουσία του και ότι ουσιαστικά είχε αποφασίσει να μην τα δώσει”.  λέει στην εφημερίδα η χήρα του Βασίλη Φλώρου.

 Στην εφημερίδα μιλάει και η κόρη του θύματος λέγοντας πως «Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δκαιοσύνη όπως και ο πατέρας μου για αυτό και τις διαφορές που είχε με τον δολοφόνο του, δεν προσπάθησε να τις λύσει μόνος του, ούτε πήρε το νόμο στα χέρια του… μου στέρησε τον πατέρα μου” λέει συντετριμμένη η νεαρή κοπέλα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ