Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Το τσουχτερό κρύο διέκοψε τη δίκη για το C4i

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το τσουχτερό κρύο διέκοψε τη δίκη για το C4i

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν σήμερα στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση για την παραλαβή του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i, η δίκη διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου 2018!

Παρά το γεγονός πως έγιναν προσπάθειες από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την ανεύρεση άλλης αίθουσας, αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα η δίκη να μην μπορεί να συνεχιστεί!

Είναι χαρακτηριστικό πως δικηγόροι και ακροατές, βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στην αίθουσα με τα παλτό, ενώ και η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή για να φέρει το πανωφόρι της.

Νωρίτερα, με την έναρξη της διαδικασίας, τον λόγο πήρε η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου κ. Θέμη Σοφού, ο οποίος επικαλούμενος την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, ζήτησε την αποβολή του ελληνικού δημοσίου από την πολιτική αγωγή. Ο κ. Σοφός επικαλέστηκε την απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία το ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρία -η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων- 39.700.000 ευρώ.

Στην επόμενη συνεδρίαση, στις 5 Δεκεμβρίου, αναμένεται να γίνουν ανάλογα αιτήματα για την αποβολή του ελληνικού δημοσίου και από άλλους συνηγόρους κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ