Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Σερρών: Πως “πιάστηκαν” οι καθηγητές που εκβίαζαν τους σπουδαστές του ΤΕΙ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Σερρών: Πως “πιάστηκαν” οι καθηγητές που εκβίαζαν τους σπουδαστές του ΤΕΙ

Και δεύτερος καθηγητής στο ΤΕΙ Σερρών είχε την ίδια ακριβώς δράση με τον 59χρονο καθηγητή, που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα επ’ αυτοφώρω για τα «φακελάκια» που απαιτούσε από τους φοιτητές του, προκειμένου να τους περνά τα μαθήματα!

Ο δεύτερος καθηγητής είναι, εξάλλου, στενός συνεργάτης του 59χρονου, και μάλιστα έχουν γράψει μαζί και αρκετά συγγράμματα αναφορικά με το επιστημονικό πεδίο τους.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της δημοσιογράφου Φανής Χαρίση από τη «δημοκρατία» Β. Ελλάδος, οι διωκτικές Αρχές εντόπισαν τον δεύτερο καθηγητή αμέσως μόλις «έδεσαν» τη δράση του 59χρονου και είναι θέμα ημερών ο σχηματισμός δικογραφίας και για αυτόν.

Και ο δεύτερος  τους έστελνε στο φροντιστήριο για να πληρώνουν την «ταρίφα»

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «δημοκρατία», ο δεύτερος καθηγητής ήταν πιο προσεκτικός σε σχέση με τον αριθμό των φοιτητών που «έκοβε», ενώ ο 59χρονος δεν είχε κανέναν φραγμό, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ζητά και σεξουαλικά ανταλλάγματα από τις φοιτήτριές του.

Αμφότεροι χρησιμοποιούσαν σαν «όχημα» ένα φροντιστήριο στις Σέρρες, ιδιοκτησίας ενός ανδρόγυνου (το οποίο έχει συλληφθεί μαζί με τον 59χρονο), και, με τη μέθοδο της χαμηλής βαθμολογίας, ωθούσαν τους φοιτητές στο φροντιστήριο, προκειμένου να πληρώσουν 250 ευρώ και στη συνέχεια να τους βάλουν καλό βαθμό για να περάσουν το μάθημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν αρκετές μαρτυρίες φοιτητών, σύμφωνα με τις οποίες, γνωρίζοντας πλέον τι συνέβαινε και αφού πλήρωναν για να περάσουν το μάθημα, έγραφαν μόνο τις εκφωνήσεις των θεμάτων, χωρίς τις απαντήσεις, και έπαιρναν υψηλή βαθμολογία, όπως 7 και 8!

Eίχε πιο «συμμαζεμένη» δράση

Ο δεύτερος καθηγητής, που είναι νεότερος από τον πρώτο, είχε πιο «συμμαζεμένη» δράση και, αν ο πρώτος έστελνε στο φροντιστήριο το 80% των φοιτητών του, αυτός έστελνε το 20%. Οι διωκτικές Αρχές βρήκαν στο φροντιστήριο 10 μπλοκάκια, όπου κόβονταν οι αποδείξεις των χρημάτων που έδιναν οι φοιτητές. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, κάθε μπλοκάκι έχει 50 φύλλα. Κατά συνέπεια, οι Αρχές βρήκαν ήδη 125.000 ευρώ που αφαίμαξαν από κάποιους φοιτητές. Ο πρώτος καθηγητής που συνελήφθη τις προηγούμενες ημέρες είχε εφαρμόσει και άλλες δύο μεθόδους σε αρκετούς φοιτητές για να περάσουν τα μαθήματά του: Είτε τους έβαζε να κάνουν πρακτική στο λογιστικό γραφείο του, κρατώντας μάλιστα τα περίπου 500 ευρώ που δίνει το κράτος για να πληρωθούν οι τελειόφοιτοι, είτε, αν ήταν κοπέλες, ζητούσε «ροζ» ανταλλάγματα, όπως αγκαλιές, φιλιά κ.λπ.

Πώς πιάστηκαν οι δάσκαλοι της ντροπής

Οι διωκτικές Αρχές έφτασαν στη δράση των δύο καθηγητών του ΤΕΙ Σερρών και του ζευγαριού του φροντιστηρίου χάρη στην επιμονή της εισαγγελέως Σερρών, που διαπίστωσε ότι, παρά τις δύο προκαταρκτικές οι οποίες είχαν ζητηθεί το 2014 και το 2016 με αφορμή ανώνυμες καταγγελίες για τη δράση του 59χρονου καθηγητή, όλες κατέληγαν στο αρχείο, καθώς κανείς δεν ήθελε να μιλήσει επώνυμα. Αυτή τη φορά, τον Μάιο του 2018, η εισαγγελέας Σερρών, ύστερα από νέες ανώνυμες καταγγελίες για τη δράση του 59χρονου και αφού η τοπική κοινωνία των Σερρών βοά για τις μεθόδους του, ζήτησε και πάλι προκαταρκτική, απευθυνόμενη στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι «αδιάφθοροι» έπιασαν αμέσως δουλειά, ωστόσο έπεσαν πάλι στο τείχος της μη επώνυμης μαρτυρίας. Η προκαταρκτική κινδύνευε για 3η φορά να μπει στο αρχείο και ο 59χρονος καθηγητής να γλιτώσει, όπως συνέβη και στο παρελθόν, καθώς η δράση του είναι γνωστή στην κοινωνία των Σερρών (και όχι μόνο) εδώ και χρόνια. Ωστόσο, οι αστυνομικοί, βλέποντας ότι φτάνουν σε αδιέξοδο και γνωρίζοντας ότι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει επώνυμη καταγγελία, πρότειναν στην εισαγγελέα Σερρών τη μόνη μέθοδο που θα τους έφερνε απτό αποτέλεσμα: Να δώσει εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου για τον 59χρονο καθηγητή και τους ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου.

Από εκεί και πέρα, οι «αδιάφθοροι» «έδεσαν» την υπόθεση, ενώ εντόπισαν και τη δράση του δεύτερου καθηγητή. Μετέβησαν μάλιστα στο ΤΕΙ Σερρών, από όπου πήραν 2.000 γραπτά, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την απάτη των καθηγητών. Τέλος, να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας Σερρών έχει ζητήσει από την ίδια αστυνομική υπηρεσία νέα γενική προκαταρκτική για τη λήψη καταθέσεων, ενώ εκτιμάται ότι αυτές θα ξεπεράσουν τις 100, καθώς καθημερινά η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος δέχεται τηλεφωνήματα από φοιτητές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ