Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Άρειος Πάγος: «Ναι» σε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα – ΝΔ: «Θα καταργήσουμε τις άδειες αμετανόητων δολοφόνων»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος: «Ναι» σε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα – ΝΔ: «Θα καταργήσουμε τις άδειες αμετανόητων δολοφόνων»

Δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή, έκρινε, ότι έχουν και όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, το ΣΤ’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Έτσι ο Άρειος Πάγος, το ποινικό τμήμα του οποίου αναίρεσε το βούλευμα που δεν ενέκρινε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, τάσσεται υπέρ της άδειας του πολυισοβίτη της 17Ν.

Ουσιαστικά, οι Αρεοπαγίτες υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένης Δημητρίου που είχε την άποψη ότι και ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Πλέον, η υπόθεση επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο του Βόλου, το οποίο με νέα σύνθεση θα αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον απεργό πείνας. Θα κρίνει δηλαδή εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

ΝΔ: «Θα αλλάξει ο νόμος για τις άδεις που δίνονται σε αμετανόητους δολοφόνους»

«Η ΝΔ δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, στους πολίτες, ότι εφόσον την εμπιστευθούν, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα τον νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του για την απόφαση σχετικά με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ