Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Άρειος Πάγος: “Όχι” στη μείωση ποινής των δολοφόνων του οδοντίατρου στο Γουδί

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος: “Όχι” στη μείωση ποινής των δολοφόνων του οδοντίατρου στο Γουδί

Οι αρεοπαγίτες επικύρωσαν τις ποινές που είχε επιβάλλει το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών σε δύο ήδη κρατούμενους, στις φυλακές Δομοκού και Χαλκίδας, έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, οι οποίοι καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και για ληστεία  από κοινού. Στον μεν πρώτο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 14 ετών και στο δεύτερο κάθειρξη 25 ετών.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση των δύο καταδικασθέντων που ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Οι δύο καταδικασθέντες έβαλαν στο στόχαστρο 65χρονο γνωστό  οδοντίατρο  που διέμενε σε διαμέρισμα του 5ου ορόφου στο Γουδί.

Ο ένας καταδικασθείς γνώριζε τις συνήθειες και το καθημερινό πρόγραμμα του οδοντιάτρου, καθώς η μητέρα του εργαζόταν ως καθαρίστρια στο διαμέρισμά του και ο ίδιος είχε πάει σε αυτό κάποια ημέρα για να τη βοηθήσει σε ορισμένες βαριές δουλειές και μάλιστα είχε γνωρίσει τον οδοντίατρο. Γνώριζαν επίσης το καθημερινό δρομολόγιο που ακολουθούσε, όπως και ποιες ώρες πήγαινε στο διαμέρισμά του.

Έτσι, από το κλειδί του διαμερίσματος του οδοντίατρου που είχε η μητέρα του ενός από τους καταδικασθέντες, έβγαλε αντικλείδι.

Περίμεναν τον οδοντίατρο

Κάποια ημέρα, αφού φόρεσαν και οι δύο φούτερ με κουκούλα, πήγαν με αυτοκίνητο σχεδόν έξω από το διαμέρισμα και περίμεναν να φύγει ο οδοντίατρος από το σπίτι του. Χρησιμοποιώντας τα κλειδιά (αντικλείδια) που είχαν μαζί τους μπήκαν στην πολυκατοικία και στην συνέχεια εισήλθαν στο διαμέρισμα του γιατρού και κλείδωσαν την πόρτα. Μόλις μπήκαν στο διαμέρισμα φόρεσαν τα γάντια   και έκαναν έρευνα σε κάποιους από τους χώρους του διαμερίσματος. Μετά από λίγο έβγαλαν τα γάντια και τα φούτερ που φορούσαν γιατί ζεσταίνονταν και περίμεναν τον οδοντίατρο.

Πράγματι, ο γιατρός μπήκε στο διαμέρισμά του και τη στιγμή που κλείδωνε την πόρτα εισόδου, οι δύο του επιτέθηκαν και τον έριξαν στο δάπεδο του χωλ και τη στιγμή εκείνη ακούσθηκε γδούπος από την πτώση.

Ο οδοντίατρος επιχείρησε να αντιδράσει και να φωνάξει, πλην όμως   τον ακινητοποίησαν και ο μεν ένας κάθισε στο στέρνο του και του έκλεισε το στόμα με το χέρι του, ενώ του κρατούσε τα πόδια. Επειδή όμως το θύμα προσπαθούσε να ξεφύγει και έβγαζε υπόκωφη και παρατεταμένη κραυγή (μουγκρητό), με αυτοκόλλητη ταινία του έδεσαν   τα πόδια, καθώς και τα χέρια πίσω στην πλάτη. Ακολούθως με την ίδια αυτοκόλλητη ταινία απέφραξε τις αναπνευστικές οδούς.

Συγκεκριμένα πέρασαν την ταινία πολλές φορές γύρω από το κεφάλι του  στο ύψος του στόματος και της μύτης με αποτέλεσμα να αποφράξει πλήρως τις αναπνευστικές οδούς. Η ταινία ήταν πολύ σφικτά τυλιγμένη γύρω από το στόμα και τη μύτη και κολλημένη σε όλα τα σημεία γύρω από τις εν λόγω αναπνευστικές οδούς, με αποτέλεσμα να διακοπεί πλήρως η αναπνοή του και να χάσει τη ζωή του μετά από λίγο από ασφυξία λόγω της απόφραξης των αναπνευστικών οδών.

Ασυνήθιστοι θόρυβοι

Αμέσως μετά την θανάτωση του έψαξαν στις τσέπες του και τη δερμάτινη τσάντα που είχε μαζί του και βρήκαν 1.500 ευρώ, τα οποία πήραν. Επίσης, αφαίρεσαν δύο αναμνηστικά μεταλλικά νομίσματα  αξίας 50 δραχμών το καθένα, που βρήκαν στο διαμέρισμα. Και ενώ  ετοιμάζονταν να φύγουν από την πόρτα, αντιλήφθηκαν από το ματάκι της πόρτας ότι η ένοικος του διπλανού διαμερίσματος, συνομιλούσε με έναν αστυνομικό στην είσοδο του διαμερίσματος. Η γειτόνισσα είχε ακούσει ασυνήθιστους θορύβους στο διαμέρισμα (γδούπο από την πτώση στο δάπεδο, συνεχές μουγκρητό, ήχο από την αυτοκόλλητη ταινία που κόβεται) και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έφθασαν σε 5 λεπτά και ανέβηκαν στον πέμπτο όροφο. Οι δράστες μόλις αντιλήφθηκαν ότι έξω βρίσκονται αστυνομικοί διέφυγαν από το φωταγωγό της πολυκατοικίας και εισήλθαν σε ακατοίκητο διαμέρισμα του τρίτου ορόφου από το ανοικτό παράθυρο του μπάνιου.

Αστυνομικός εισήλθε στο διαμέρισμα του γιατρού από τη διπλανή  μπαλκονόπορτα και βρήκε το γιατρό στο χωλ, μπροστά από την εξώπορτα σε ύπτια θέση, με τα πόδια καθώς και με τα χέρια του δεμένα πίσω στη μέση του με αυτοκόλλητη ταινία και με την ίδια ταινία στο κεφάλι του τυλιγμένη πολλές φορές και πολύ σφικτά γύρω από το στόμα και τη μύτη του.

Για τη διαφυγή τους οι δράστες χρησιμοποίησαν σεντόνια με τα οποία κρεμάστηκαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου και από εκεί σκαρφάλωσαν σε δένδρο που έφθανε στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου και κατέβηκαν κάτω. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από ενοίκους διαμερίσματος, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ