Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τα πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξαν αρχικά στην Novartis καταθέτουν στον Άρειο Πάγο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξαν αρχικά στην Novartis καταθέτουν στον Άρειο Πάγο

Ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνος προσήλθε σήμερα στον Άρειο Πάγο και κατέθεσε ως μάρτυρας στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από τους αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου για παράτυπους δικονομικούς χειρισμούς και παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες αναμένεται να διαβούν το κατώφλι του Αρείου Πάγου προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παν. Πικραμένος.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα στον Άρειο Πάγο συνεχίζεται για τυχόν ευθύνες μη πολιτικών προσώπων, ενώ η Βουλή έχει αναλάβει την διερεύνηση των καταγγελιών, με την χθεσινή ψήφο των 173 βουλευτών που ψήφισαν «υπέρ»( έναντι 83 «κατά») της σύστασης Προανακριτικής επιτροπής, που θα ερευνήσει τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της σκευωρία Novartis.

Στο μεταξύ σήμερα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Λάμπρο Σοφουλάκη κατάθεσε ως μάρτυρας ο πρώην υπουργός Εργασίας Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο οποίος ήταν ανάμεσα στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που  είχαν αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας αλλά στη συνέχεια, σκέλος της δικογραφίας τοποθετήθηκε στο αρχείο όπως και για άλλους πολιτικούς.

Πάντως ο κ. Κουτρουμάνης σε δημόσιες τοποθετήσεις του είχε κάνει λόγο για στοχοποίησή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είχε κάνει λόγο για διασυρμό του χωρίς στοιχεία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ