Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εκτυπωτικά μηχανήματα στα δικαστήρια βάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκτυπωτικά μηχανήματα στα δικαστήρια βάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΣΑ της 17.9.2019, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις:

  1. Με επιμέλεια και δαπάνες του Δ.Σ.Α. θα αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει από την καταστροφή των οπτικών ινών του Κτηρίου 12 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, με τη τοποθέτηση νέων οπτικών ινών. Σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Πρωτοδικείου τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εργασίες, ώστε από την προσεχή Δευτέρα να έχει αποκατασταθεί πλήρως η ταχεία πρόσβαση στο διαδίκτυο, προς εξυπηρέτηση των συναδέλφων.
  1. Το ΔΣ του ΔΣΑ επιφυλάχθηκε να καθορίσει τη θέση του επί του νέου -υπό κατάρτιση- θεσμικού πλαισίου για τη διαμεσολάβηση όταν το σχέδιο νόμου δοθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης σε δημόσια διαβούλευση.
  1. Θα τοποθετηθούν εκτυπωτικά μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας στο Ειρηνοδικείο, το Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών για τη διευκόλυνση των συναδέλφων. Μέσω ειδικής εφαρμογής, διαθέσιμης δωρεάν για κινητές συσκευές Apple και Android, θα παρέχεται η δυνατότητα ασύρματης εκτύπωσης με χρήση της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication) μέχρι του ισχύοντος ορίου δωρεάν επιτρεπόμενων σελίδων. H ειδική εφαρμογή εκτύπωσης, η οποία θα έχει εγκατασταθεί προηγουμένως στην κινητή συσκευή (τηλέφωνο ή tablet), θα ενεργοποιείται αυτόματα με την επαφή του κινητού τηλεφώνου στην ειδική επιφάνεια του μηχανήματος. Εναλλακτικά, θα παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσης με χρήση αποθηκευτικού μέσου (USB stick ή εξωτερικού σκληρού δίσκου).
  1. Για την προστασία της περιουσίας του ΔΣΑ αποφασίστηκε η τοποθέτηση και νέων κλειδαριών ασφαλείας, συναγερμού και καμερών ασφαλείας (τηρουμένων των προβλέψεων της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων) και στο κτήριο του ΔΣΑ επί της οδού Μαυρομιχάλη 4Α.
  1. Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς του δικηγορικού σώματος, και σε εκτέλεση των προηγούμενων αποφάσεων του ΔΣΑ για την υποστήριξη των πυροπλήκτων συμπολιτών μας, αποφασίστηκε η διάθεση των υπολοίπων χρημάτων του ειδικού λογαριασμού υποστήριξης πυροπλήκτων στο Μάτι και στην Κινέτα
  • α) για την αναδάσωση των δασικών εκτάσεων που κάηκαν στο Μάτι και
  • β) την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο συνοικισμό Μαρούγκα της Κινέττας Αττικής, που επίσης κάηκε στην καταστροφική πυρκαγιά του 2018.
  1. Συγκροτήθηκε επιτροπή, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο του ΔΣΑ κ. Χαράλαμπο Κονδύλη και τους Συμβούλους του ΔΣ κ.κ. Φώτιο Κωτσή και Ευστάθιο Αναλυτή, προκειμένου να διατυπώσουν εισήγηση στο ΔΣ σχετικά με τη διάθεση του υπολοίπου του ειδικού λογαριασμού υποστήριξης των πυροπλήκτων της Ηλείας, αφού ληφθούν υπ’ όψιν οι ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του κατά τόπον αρμόδιου Δασαρχείου και των εθελοντικών ομάδων που ενισχύουν την πυροπροστασία, για την αντιμετώπιση των αναγκών αναδάσωσης και πρόληψης πυρκαγιών και άλλων ανθρωπογενών και φυσικών καταστροφών στο νομό.
  1. Σε εφαρμογή των σχετικών προβλέψεων του Κανονισμού 2016/679 ΕΕ, ορίστηκε υπεύθυνος προστασίας δεδομένων (DPO) στον ΔΣΑ ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Πληροφορικής στο ΕΚΠΑ, δικηγόρος Αθηνών, Γεώργιος Γιαννόπουλος, ο οποίος επιλέχθηκε από ειδική επιτροπή μετά από δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ