Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Μαραθώνιος κατά του παιδικού εκφοβισμού από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαραθώνιος κατά του παιδικού εκφοβισμού από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Για πρώτη φορά με αφορμή την ημέρα κατά του παιδικού εκφοβισμού, που είναι η 6η Μαρτίου κάθε έτους, διοργανώνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης Συνέδριο – Εκστρατεία (Μαραθώνιος).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019, στο Βασιλικό Θέατρο από τις 09.00 πμ έως τις 21.00μμ και έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Συνδιοργανώνεται με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος. Έχει τη στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, του Ι.Κ.Δ.Θ., του ΣΕΒΕ, της ΕΣΗΕΜ-Θ, των επιμελητηρίων Ε.Β.Ε.Θ., Ε.Ε.Θ. και Β.Ε.Θ., της Εκδοτικής Αθηνών Α.Ε., του Συλλόγου Εφοριακών Ν.Θεσσαλονίκης – Κιλκίς – Χαλκιδικής, των Κ.Μ.Ο.Π., του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, του συλλόγου ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ Θεσσαλονίκης, του ΑΣΥΛΟΥ του ΠΑΙΔΙΟΥ, του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και πληθώρα δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων κι εκπαιδευτηρίων.

Στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων, θα συμμετέχουν και θα μεταφέρουν τα μηνύματα τους κατά του σχολικού εκφοβισμού προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου, όπως η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, η βουλευτής και συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, Έλενα Ράπτη, οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Νίκος Παρασκευόπουλος, οι ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Εύα Καϊλη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Το παρών επίσης θα δώσουν προσωπικότητες του αθλητισμού, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου (Βούλα Πατουλίδου, Τασούλα Κελεσίδου, Ανδρέας Κατσαρός, Νάσος Γαλακτερός, Άγγελος Χαριστέας, Βασιλική Μιλλούση, Ηλίας Γκότσης, Γιώργος Λέντζας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Άκης Σακελλαρίου, Μαρία Κωνσταντάκη, Κατερίνα Ζαρίφη, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Νίκος Μάρκογλου, Μαρία Φραγκάκη, Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Θανάσης Αναγνωστόπουλος, Εύη Φραγκάκη, Μαρί Κωνσταντάτου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Σάββας Πούμπουρας, Πηγή Δεβετζή κ.α

Σύνθημα της εκδήλωσης είναι «ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΤΕ» και συντονιστής ο Αναστάσιος Ντούγκας, πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιων Σχέσεων Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ο οποίος δηλώνει ότι «σκοπός της εκδήλωσης είναι όλοι μαζί, με τους φορείς που συμμετέχουν και στηρίζουν την εκδήλωση, να μεταφέρουμε τα μηνύματα κατά του σχολικού παιδικού εκφοβισμού – Bullying, με στόχο την εξάλειψη του φαινομένου. Στόχος μας επίσης είναι η εκστρατεία του «ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΗΣΤΕ» να συνεχιστεί και στο μέλλον, ώστε να μην ξαναβιώσει η ελληνική κοινωνία περιστατικά bullying».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ