Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Πραγματοποιήθηκε η 1η ενημερωτική εκδήλωση του ΔΣΑ για το νέο Ποινικό Κώδικα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πραγματοποιήθηκε η 1η ενημερωτική εκδήλωση του ΔΣΑ για το νέο Ποινικό Κώδικα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου τόσο από δικηγόρους, όσο και από ανώτατους και ανώτερους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του ΔΣΑ για το νέο Ποινικό Κώδικα, που θα ισχύσει από 1.7.2019.

Εισηγητές ήταν οι Χριστόφορος Αργυρόπουλος, Δικηγόρος και Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη Σχεδίου Ποινικού Κώδικα, και οι Καθηγητές Ποινικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ, δικηγόροι, Χρίστος Μυλωνόπουλος και Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός και ο Προϊστάμενος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Αθηνών, Γεώργιος Γρίβας.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός.

Η εκδήλωση μαγνητοσκοπήθηκε με ευθύνη του ΔΣΑ και θα αναρτηθεί στο κανάλι του ΔΣΑ στο YouTube.

Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν ότι ο Σύλλογος έχει αποφασίσει τη δημιουργία ειδικής εφαρμογής (application) για κινητές συσκευές, με τους νέους Κώδικες λημματογραφημένους. Παράλληλα, όποιος επιθυμεί να λάβει δωρεάν και σε έγχαρτη μορφή τους νέους Κώδικες, μπορεί να προβαίνει σε σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος στο portal.olomeleia.gr από αύριο το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση.

Αύριο Τρίτη 25/6/2019, και 17:30 μ.μ. – 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η 2η ενημερωτική εκδήλωση για το Νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με εισηγητές τους Καθηγητές Ποινικού Δικαίου, δικηγόρους, Θεοχάρη Δαλακούρα και Αριστομένη Τζαννετή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ