Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Προκαταβολή αποζημίωσης και οδοιπορικών δικαστικών αντιπροσώπων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προκαταβολή αποζημίωσης και οδοιπορικών  δικαστικών αντιπροσώπων

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την καταβολή προκαταβολής της εκλογικής αποζημίωσης των οδοιπορικών των εκλογικών αντιπροσώπων.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σας ενημερώνουμε ότι από σήμερα ξεκίνησε η προκαταβολή της εκλογικής αποζημίωσης και των οδοιπορικών εξόδων στους δικαστικούς αντιπροσώπους που διορίστηκαν εκτός νόμου από τα κατά τόπους υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1 της ΥΑ Αριθμ. 35305/19 (ΦΕΚ 1562 Β/8-5-2019 η καταβολή της ημερήσιας αποζημίωσης, καθώς και των οδοιπορικών εξόδων που προκαταβάλλονται πραγματοποιείται από τα τοπικά υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. σε μετρητά με την κατάθεση από τους δικαιούχους των εξής δικαιολογητικών:

i. Του πρωτοτύπου εγγράφου του διορισμού τους, κρατώντας οι ίδιοι ακριβές αντίγραφο αυτού. ii. Της πρωτότυπης απόφασης του αρμοδίου Εισαγγελέως Πρωτοδικών για τα κατ’ αποκοπή οδοιπορικά έξοδα και τον χρόνο για τον οποίο καταβάλλεται η ημερήσια αποζημίωση (κατ’ άρθρο 7 της ΥΑ 35305/19) στην οποία θα αναγράφεται ευκρινώς η φράση 1 Α’ ΚΥΡΙΑΚΗ για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 και Β’ Κυριακή για τις τυχόν επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Ιουνίου καθώς και ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.). iii. Την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και τη γνωστοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου.

Σημειώνεται ότι ακριβές αντίγραφο του διοριστηρίου μπορεί να επικυρωθεί με κάθε νόμιμο τρόπο, ήτοι από δημόσια αρχή ή ΚΕΠ ή από δικηγόρο εκ του εις χείρας του πρωτοτύπου, αν και για την εκτέλεση των καθηκόντων του δικαστικού αντιπροσώπου αρκεί το αντίγραφο που χορηγεί η Τράπεζα.

Μετακίνηση δικαστικών αντιπροσώπων στις Σποράδες

Επειδή δεν λειτουργεί πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Κωνσταντίνο για τις Σποράδες, η μεταφορά δικαστικών αντιπροσώπων στις Σποράδες θα πραγματοποιηθεί με πλοίο του Λιμενικού Σώματος. Για τις ακριβείς ώρες των δρομολογίων οι δικαστικοί αντιπρόσωποι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Λιμεναρχείο Αγίου Κωνσταντίνου”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ