Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έμποροι ναρκωτικών έδειραν φύλακα του ΑΠΘ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έμποροι ναρκωτικών έδειραν φύλακα του ΑΠΘ

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα με τα ναρκωτικά στο μεγαλύτερο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, το ΑΠΘ! Αν και το βασικό κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών που έκανε «πάρτι» σε όλο τον χώρο του ΑΠΘ, εξαρθρώθηκε, όπως καταγγέλλουν καθηγητές και φοιτητές τις τελευταίες ημέρες περιθωριακά στοιχεία, κυρίως Αλγερινοί και Πακιστανοί εντοπίζονται εντός του ιδρύματος να πωλούν ναρκωτικά! Κάποιοι εξ’ αυτών το απόγευμα της Πέμπτης γρονθοκόπησαν φύλακα που προσπάθησε να τους διώξει!

Το περιστατικό συνέβη στην πλατεία Χημείου.

Όπως αναφέρει στη «δημοκρατία» καθηγητής που ήταν μπροστά στο επεισόδιο και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους:

«Ο εργαζόμενος είδε να γίνεται παράνομη εμπορία ναρκωτικών και πήγε μαζί με άλλους συναδέλφους του να διώξουν τους εξωπανεπιστημιακούς. Τότε εκείνοι σε σπαστά ελληνικά τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα προκαλώντας του αμυχές και σπάζοντας του τα γυαλιά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής, γνωστός για τη δράση του ενάντια του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο συγκεκριμένοι χρήστες που εμπορεύονται ναρκωτικά έχουν δημιουργήσει και πάλι πιάτσες εντός του ΑΠΘ. Εκεί δίνουν ραντεβού με άλλα «παραβατικά και περιθωριακά στοιχεία και γίνονται οι αγοραπωλησίες» όπως σημειώνει χαρακτηριστικά. Όπως υποστηρίζει ο εκπαιδευτικός το πρόβλημα πλέον είναι πιο έντονο, αφού οι νέοι έμποροι είναι επικίνδυνοι και κυκλοφορούν ακόμα και με μαχαίρια.

«Οι προηγούμενοι που συνελήφθησαν από την Αστυνομία βρίσκονταν παντού αλλά είχαν ως σκοπό να πουλήσουν όχι να μαλώσουν. Αυτοί έρχονται και κάνουν και καυγάδες» συμπληρώνει. Την ίδια ώρα, ενοχλημένοι με την κατάσταση εμφανίζονται και οι φοιτητές, οι οποίοι πριν λίγες εβδομάδες συγκέντρωσαν 2.500 υπογραφές καλώντας την Πολιτεία να παρέμβει. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταθέσει νέες προτάσεις στις πρυτανικές αρχές προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Σημειώνεται ότι, την ίδια μέρα είχε σημειωθεί αιματηρό επεισόδιο, λίγα μέτρα μακρύτερα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, με θύμα έναν Αλγερινό ο οποίος τραυματίστηκε με μαχαίρι, έπειτα από συμπλοκή με άλλους αλλοδαπούς.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ