Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Απολογείται ο κοσμηματοπώλης στον ανακριτή

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απολογείται ο κοσμηματοπώλης στον ανακριτή

Για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης απολογείται στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου στην Ομόνοια. Ο επιχειρηματίας θα δώσει τη δική του εκδοχή για τις δραματικές στιγμές κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή ο Ζακ Κωστόπουλος.

Η χθεσινή αναβολή της απολογίας δόθηκε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η δικογραφία που έφτασε στα χέρια του δικαστικού λειτουργού αρχικά είχε μόνο το πρώτο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και στάθηκε η αφορμή να βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου ο κοσμηματοπώλης.

Τα βίντεο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην απολογία

Μάλιστα φέρεται να κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας αλλά και ένα πραγματογνώμονας που είχε εξετάσει τα βίντεο τα οποία καταγράφουν τα μοιραία λεπτά έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος, ο οποίος προτάθηκε από την οικογένεια του 33χρονου Ζακ. Μάλιστα, η οικογένεια Κωστοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε με αίτηση της στο ανακριτή να αναζητήσει στο πλαίσιο της έρευνα και άλλα βίντεο από καταστήματα της περιοχής.

Ο κατηγορούμενος κοσμηματοπώλης, πάντως, αρνείται τις κατηγορίες ισχυριζόμενος πως η πρώτη κίνηση του ήταν να ειδοποιήσει την αστυνομία και στη συνέχεια επιχείρησε να εμποδίσει, με τη βοήθεια περαστικών, τον επίδοξο ληστή να διαφύγει.

Την Παρασκευή αναμένεται να περάσει το κατώφλι του ανακριτή και ο 55χρονος ο οποίος φέρεται να είναι το δεύτερο πρόσωπο, δίπλα στον κοσμηματοπώλη,  που καταγράφει η κάμερα να κλωτσά τον Ζακ Κωστόπουλο έξω από το κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας.

Ο ίδιος  φέρεται να ισχυρίζεται ότι ενεπλάκη για να εμποδίσει τον 33χρονο να βγει από το κοσμηματοπωλείο επειδή είχε δει ότι κρατούσε μαχαίρι και φοβήθηκε ότι θα κινδυνεύσουν οι άνθρωποι που ήταν έξω από το κατάστημα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ