Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Συνελήφθη για ψευδορκία μάρτυρας στη δίκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Συνελήφθη για ψευδορκία μάρτυρας στη δίκη

Χειροπέδες πέρασαν σε μάρτυρα που κατέθετε στη δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Για τον συγκεκριμένο μάρτυρα, που φέρεται να είχε πληροφορίες για τη μεταφορά του άτυχου 26χρονου, είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του στη δίκη. Ωστόσο, δεν απάντησε σε σημαντικές ερωτήσεις της έδρας, αλλά και της πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας πως δεν γνωρίζει καλά τον βασικό κατηγορούμενο και πως δεν θυμόταν τι είχε συμβεί σε συγκεκριμένες στιγμές που φέρεται να είχε εμπλοκή στην υπόθεση.

Ο μάρτυρας προκάλεσε αντιδράσεις με αρκετές από τις απαντήσεις του. Χαρακτηριστικά, όταν ρωτήθηκε πόση απόσταση διήνυσε μέχρι τα Καμένα Βούρλα, οδηγώντας το επίμαχο κόκκινο φορτηγάκι, με το οποίο φέρεται να μεταφέρθηκε η σορός του άτυχου νέου, απάντησε τετρακόσια χιλιόμετρα, «πυροδοτώντας» την αντίδραση του Προέδρου που του είπε πως πρόκειται για μια απόσταση ογδόντα χιλιομέτρων και πως θα πρέπει να πει την αλήθεια. Μάλιστα, ο μάρτυρας έφτασε στο δικαστήριο με δικηγόρο, γεγονός που εξόργισε την πολιτική αγωγή.

Στη βροχή ερωτήσεων που δέχτηκε σχετικά με τα κλειδιά και τη χρήση του επίμαχου BMW αυτοκινήτου, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησαν ο εγκέφαλος και οι συνεργοί του τη νύχτα της δολοφονίας του 26χρονου, ο μάρτυρας, έπεσε σε αντιφάσεις και επέμενε πως δεν θυμόταν τι είχε συμβεί. Όμως, μόλις ερωτήθηκε από τον 73χρονο κατηγορούμενο, που κάθεται στο εδώλιο, αν βρήκαν τα κλειδιά του επίμαχου αυτοκινήτου που τα έψαχναν για να αλλάξουν τα δέρματα των καθισμάτων μέσα σε αυτό, απάντησε θετικά, ενώ σε άλλη ερώτηση του κατηγορουμένου σχετικά με το αν οι συναντήσεις τους ήταν για να του βρει δουλειά, απάντησε πάλι θετικά.

Η στάση του προκάλεσε την αντίδραση των δικαστών, που διαπίστωσαν ότι θυμάται να απαντήσει μόνο στις ερωτήσεις του κατηγορουμένου και όχι της έδρας, κατά συνέπεια συμπέραναν ότι δέχεται καθοδήγηση και διέταξαν να κρατηθεί για το αδίκημα της ψευδορκίας. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έκρηξη της συζύγου του μάρτυρα, η οποία φώναξε ότι εκείνος πάσχει από διπολική διαταραχή.

«Ντροπή σου! Εσύ δεν έχεις παιδιά; Που είναι ο γιος μου;» της απάντησε η μητέρα του Μάριου, Βαρβάρα Θεοδωράκη. Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε τη σύλληψη του μάρτυρα με την κατηγορία της ψευδορκίας και τον παρέπεμψε στον Εισαγγελέα για να αποφασίσει την παραπομπή του σε αυτόφωρη διαδικασία ή σε τακτική δικάσιμο, ενώ η πολιτική αγωγή ζήτησε τα πρακτικά να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για να διερευνηθεί η περαιτέρω εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Ευχαριστώ τη Δικαιοσύνη γιατί είμαι σίγουρη πως θα βοηθήσουν να μπει ένα τέλος στο δράμα μου. Ο μάρτυρας που κατηγορείται για ψευδορκία είναι πατέρας και ο ίδιος. Έχει δυο παιδιά. Ας το σκεφθεί και ας μου πει που πέταξε το παιδάκι μου, να πάω να πάρω τα κοκαλάκια του με τα ίδια μου τα χέρια…», δήλωσε η Βαρβάρα Θεοδωράκη κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια.

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη με τις καταθέσεις των δύο γιων του βασικού κατηγορούμενου, για τους οποίους έχει διαταχθεί, επίσης, η βίαιη προσαγωγή τους στη δίκη, καθώς δεν εμφανίστηκαν σε προηγούμενη δικάσιμο, επικαλούμενοι φόβο για την ασφάλειά τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ