Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ηλεκτρονική απάτη 100.000.000 ευρώ με θύματα χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ηλεκτρονική απάτη 100.000.000 ευρώ με θύματα χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες

Η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας μετέδωσε ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστρίας αποκάλυψε στη Βουλγαρία μεγάλης κλίμακας οικονομική απάτη, περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η ηλεκτρονική απάτη δεν περιορίζεται μόνο στη Βουλγαρία, αλλά θύματά της βρίσκονται σε όλη την Ευρώπη.

Από τις αστυνομικές αρχές ανακοινώθηκε ότι η ηλεκτρονική απάτη βασιζόταν σε πλαστές ψηφιακές πλατφόρμες που υποτίθεται πως εμπορεύονταν ξένα νομίσματα, καθώς και χρηματοπιστωτικά μέσα υψηλού κινδύνου, γνωστά ως δυαδικές επιλογές. Οι εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για αρκετές χιλιάδες Ευρωπαίους, θύματα της απάτης.

Σύμφωνα με τη βουλγαρική ραδιοφωνία, το πρόγραμμα έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από τα μέσα του 2017 και πιστεύεται ότι έχει χρησιμοποιήσει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και ακόμη και τα δικά του τηλεφωνικά κέντρα για να φτάσει στα θύματά του.

Όπως αναφέρει το thetoc.gr oι αυστριακές αρχές πρώτες αποκάλυψαν τους ιστοτόπους ενώ μεγάλο μέρος της υποδομής  που χρησιμοποιεί το δίκτυο είναι στη Βουλγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ