Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ στο Ηράκλειο! Πλοίο με 6 τόνους χασίς και 3.000.000 χάπια γνωστά ως «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Θρίλερ στο Ηράκλειο! Πλοίο με 6 τόνους χασίς και 3.000.000 χάπια  γνωστά ως «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»

Περισσότερους από έξι τόνους χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και 3.000.000 (!) ναρκωτικά χάπια «captagon», που είναι γνωστά και ως «ναρκωτικά των τζιχαντιστών», κατάφεραν να ξετρυπώσουν ως αργά χθες το απόγευμα οι λιμενικοί στα αμπάρια του φορτηγού πλοίου «NOKA», που έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου! Ωστόσο, οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη και εκτιμάται πως η ποσότητα του χασίς που θα βρεθεί στα έγκατα του πλοίου θα αγγίξει πιθανότατα τους 12 τόνους, αριθμός- ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα!

Η επιχείρηση των λιμενικών αρχών στο υπό σημαία Συρίας φορτηγό πλοίο «ΝΟΚΑ» εξελίχθηκε σε θρίλερ. Το… «βαπόρι από την Περσία», που ξεκίνησε από την Λαττάκεια με προορισμό τη Λιβύη, εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη ανοιχτά της Κρήτης και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Αθερινόλακκου στη Σητεία, με τους λιμενικούς να ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο, καθώς υπήρχε πληροφορία πως έκρυβε ύποπτο φορτίο στα αμπάρια του. Τις προηγούμενες ώρες δόθηκε στην δημοσιότητα και το βίντεο από το «ρεσάλτο» που πραγματοποίησαν οι «κομάντο» της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών στο πλοίο, νότια της Κρήτης.

Οι διπλοί πάτοι στ΄ αμπάρια έκρυβαν τον θάνατο

Οι πρώτες έρευνες δεν απέδωσαν καρπούς, με αποτέλεσμα το πλοίο να μεταφερθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, όπου ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες το ερεύνησαν με τη βοήθεια σκύλου- ανιχνευτή και «σκάναραν» με το υπερσύγχρονο αυτοκινούμενο μηχάνημα Χ-ray, τα 18 κοντέινερς που βρίσκονταν στα αμπάρια. Μάλιστα, στο Ηράκλειο έφτασε και ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, για να είναι παρών στις έρευνες.

Για πάνω από δύο 24ωρα, δεν είχε βρεθεί κάτι ύποπτο πάνω στο πλοίο. Ωστόσο, λίγο προτού ανάψει το πράσινο φως για τον απόπλου, οι άνδρες του Λιμενικού έβγαλαν… λαβράκι. Η ανακάλυψη διπλών «πάτων» στα κοντέινερ, στάθηκε καθοριστική για την πορεία των ερευνών. Έτσι, επιστρατεύτηκαν τρυπάνια, τα οποία χτύπησαν «φλέβα»… στον πάτο των εμπορευματοκιβωτίων! Οι έρευνες στα οκτώ από τα συνολικά 18 κοντέινερ είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν πάνω από έξι τόνους χασίς τύπου «σοκολάτα».

Και «ναρκωτικά των τζιχαντιστών»

Ωστόσο, οι έρευνες επιφύλασσαν και άλλη μία έκπληξη για τους λιμενικούς, καθώς σε ένα από τα κοντέινερ που ελέγχθηκε, ήταν κρυμμένα τρία εκατομμύρια ναρκωτικά χάπια «captagon»! Πρόκειται για τα γνωστά και ως «ναρκωτικά των τζιχαντιστών», τα οποία χρησιμοποιούνται από τους μαχητές του ISIS για να κρατούν σε εγρήγορση όσους κάνουν χρήση, χωρίς να νιώθουν κούραση.

Μετά τα ευρήματα, συνελήφθη το πλήρωμα του πλοίου, δέκα Σύροι και ένας Ινδός, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Αρνητική εμφανίζεται, επίσης, η πλοιοκτήτρια εταιρεία. Η επιχείρηση του Λιμενικού συνεχίζεται και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι η ποσότητα των ναρκωτικών που θα βρεθούν θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη! Μάλιστα, σύμφωνα με το cretalive, ίσως αποδειχτεί το μεγαλύτερο ναρκωφορτίο που έχει κατασχεθεί ποτέ επί ελληνικής επικράτειας. Ως σήμερα, το σχετικό «ρεκόρ» κατείχε η ποσότητα του 6,1 τόνων χασίς που εντοπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2017 στο ρυμουλκό «Ανδρέας», που επίσης προερχόταν από τη Λαττάκεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ