Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

“Λουκέτο” σε οικογενειακή επιχείρηση που έφτιαχνε… «μπόμπες»!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Λουκέτο” σε οικογενειακή επιχείρηση που έφτιαχνε… «μπόμπες»!

Δύο αδέλφια 42 και 48 ετών είχαν «στήσει» παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών στο Βαρδάρη της Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν κάποιες πληροφορίες και μετά από συντονισμένη επιχείρηση εντοπίστηκε η «επιχείρηση» από την οποία κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών. Επίσης, κατασχέθηκαν διάφορα σύνεργα και υλικά εμφιαλωτηρίου και περισσότερες από 2.100 κενές φιάλες εμφιαλωτηρίου.

 Στο χώρο του παράνομου εργαστηρίου εκτός των φιαλών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: • 590 λίτρα αλκοολούχο υγρό και • 50 λίτρα οινόπνευμα.

Επίσης κατασχέθηκαν σύνεργα και υλικά εμφιαλωτηρίου όπως αλκοολόμετρο, χρωστικές ουσίες, σύριγγες, οροί, χωνιά, καπάκια φιαλών, δοχεία με νερό κ.α. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 ξαναγεμισμένες φιάλες αλκοολούχων ποτών. Ειδικό κλιμάκιο υπαλλήλων της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας προσήλθε στον χώρο και έλαβαν δείγματα των αλκοολούχων ποτών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Σε βάρος των δύο αδελφών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της νοθείας τροφίμων, πλαστογραφίας και παράβασης του τελωνειακού κώδικα και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ