Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

«Ντελίβερι» κοκαΐνης σε νυχτερινά κέντρα και ακριβά σαλόνια της Αθήνας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Ντελίβερι» κοκαΐνης σε νυχτερινά κέντρα και ακριβά σαλόνια της Αθήνας

Τρανταχτά ονόματα περιλαμβάνει το τεράστιο πελατολόγιο της σπείρας που έκανε… ντελίβερι κοκαΐνης σε νυχτερινά κέντρα, ακριβά σαλόνια της Αθήνας, ακόμη και στα σπίτια πασίγνωστων κοσμικών, οι οποίοι πλήρωναν όσο- όσο για να φτάσει στην πόρτα τους η λευκή σκόνη του θανάτου.

Μεταξύ των 700 (!) «πελατών» του κυκλώματος είναι ηχηρά ονόματα δικηγόρων, γιατρών, επιχειρηματιών, αλλά και μιας τραγουδίστριας που είχε γίνει γνωστή πριν από μερικά χρόνια μέσα από γνωστό τηλεοπτικό διαγωνισμό ταλέντων και δούλεψε δίπλα στα βαριά ονόματα της πίστας. Μάλιστα, στο εν λόγω μουσικό reality εκείνη την χρονιά έπαιρνε μέρος και νεαρός τραγουδιστής, ο οποίος σήμερα έχει καταφέρει να γίνει νούμερο ένα και να ηγείται σχήματος σε νυχτερινό κέντρο.

Στα χέρια της ανακρίτριας

Ο μακροσκελής κατάλογος με τα ονόματα και τους αριθμούς τηλεφώνων περιλαμβάνεται στην ογκώδη δικογραφία για τις δραστηριότητες της σπείρας που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Οκτώβριο από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Και αυτός, βρίσκεται ήδη στα χέρια της ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση.

Από την στιγμή που οι αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους τα κινητά που χρησιμοποιούσε η σπείρα για να διακινεί 24 ώρες το 24ωρο κοκαΐνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (MDMΑ) στην «υψηλή» πελατεία της,  ζήτησαν την άρση τηλεφωνικού απορρήτου. Έτσι, εξασφάλισαν το πελατολόγιο.

Τις επόμενες ημέρες, η γνωστή τραγουδίστρια και αρκετοί άλλοι επώνυμοι θα περάσουν το κατώφλι της Ευελπίδων για να της δώσουν εξηγήσεις για το ντελίβερι ναρκωτικών.

Η επιτυχία της συγκεκριμένης σπείρας ήταν πως δεν υπολόγιζε… αργίες, γιορτές και ωράρια. Όποια ώρα κι αν έπαιρνε τηλέφωνο ο πελάτης, οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου τα ναρκωτικά έφταναν στα χέρια τους χωρίς καν να μετακινηθούν! Η πληροφορία για το 24ωρο ντελίβερι ναρκωτικών έφθασε στην Δίωξη στις αρχές Οκτωβρίου του 2018.

Οι 5 συλλήψεις

Έτσι στις 22 Οκτωβρίου και με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Παγκράτι και Μοσχάτο συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί (δυο 35χρονοι, ένας 32χρονος και ένας 29χρονος), ενώ στα χέρια των αστυνομικών έπεσε και ένας 24χρονος Έλληνας που επίσης έπαιζε ρόλο στην διακίνηση της κοκαΐνης. Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο 32χρονος Αλβανός φερόμενος ως αρχηγός της σπείρας, ο οποίος εισήγαγε την κοκαΐνη από την πατρίδα του και κανόνιζε τα ραντεβού με την πελατεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» το 24ωρο ντελίβερι γινόταν με αυτοκίνητα, στα ταμπλό των οποίων είχαν κατασκευαστεί ειδικές κρύπτες, ώστε να μην κινούν υποψίες σε ενδεχόμενους ελέγχους από αστυνομικούς. Οι δράστες έπαιρναν τις παραγγελίες από το “αφεντικό”, έκρυβαν τις δόσεις κοκαΐνη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη στις αυτοσχέδιες κρύπτες και ξεχύνονταν στα Αθηναϊκά στέκια για να τις παραδώσουν στην “εκλεκτή” τους πελατεία.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, είχαν βρεθεί τότε πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών με κοκαΐνη βάρους 400 γραμμαρίων και MDMA βάρους 7,2 γραμμαρίων, ενώ είχαν κατασχεθεί 43.065 ευρώ, 47.000 λεκ Αλβανίας, 286 δολάρια, μια ζυγαριά ακριβείας, πέντε αυτοκίνητα, μια μοτοσικλέτα, 17 κινητά και διάφορες σημειώσεις για τις αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ