Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Σε οικονομικές διαφορές οφείλεται η αιματηρή συμπλοκή στο Γέρακα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε οικονομικές διαφορές οφείλεται η αιματηρή συμπλοκή στο Γέρακα

Οι οικονομικές διαφορές ήταν η αιτία της άγριας συμπλοκής με πιστόλια και μαχαίρια, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Γέρακα μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών.

Η κατάληξη ήταν ο τραυματισμός έξι ατόμων ενώ άλλα δύο οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και μετά τη δίωξη που τους ασκήθηκε παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν αύριο Πέμπτη. Οι υπόλοιποι, μεταξύ αυτών και δύο σοβαρά τραυματισμένοι,ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα μόλις πάρουν εξιτήριο. Κατά τις έρευνες των αστυνομικών στα σπίτια των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες ,πλήθος νάυλον συσκευασιών, καπάκι ζυγαριάς ακριβείας, αεροβόλο τυφέκιο, μαχαίρι, μεταλλικός τρίφτης, ανιχνευτής μετάλλων καθώς και ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε 1250 ευρώ και 2400 λεκ Αλβανίας και διάφορα κοσμήματα. Ακόμη,αντιασφυξιογόνες μάσκες, μια συσκευή tazer μαχαίρια και τρίφτες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,οι πέντε από τους οκτώ συλληφθέντες είχαν εμπλακεί κατά το παρελθόν σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι διαφορές

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας για την αιματηρή συμπλοκή: «Εξεταζόμενος από την υπηρεσία μας ο  κατηγορούμενος ανέφερε ότι μαζί με τα αδέρφια (τους δύο Αλβανούς) μετέβησαν στο προαναφερόμενο πάρκο κατόπιν προτροπής του 24χρονου ομοεθνούς τους προκειμένου να επιλύσουν οικονομικές διαφορές του τελευταίου με τα μέλη της αντίπαλης ομάδας. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του έλαβε και ο ίδιος μέρος στη συμπλοκή ενώ στα σημεία είχε μεταβεί με το όχημα του μάρκας Audi….Ο εν λόγω κατηγορούμενος καθοδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο ανεύρεσης του κατασχεθέντος πιστολιού. Τα περί προσυνεννοημένης συνάντησης των αντίπαλων ομάδων επιβεβαίωσε και η Ελληνίδα. Από τις έρευνες της υπηρεσίας μας προέκυψε οτι προ της αιματηρής συμπλοκής και συγκεκριμένα τις απογευματινές ώρες της 28.10.18 είχε προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ των δύο Αλβανών ηλικίας 28 και 24 ετών στο εστιατόριο στον Γέρακα όπου εργάζεται ο πρώτος. Τόσο ο 22χρονος Αλβανός από τον Γέρακα όσο και υπάλληλος του καταστήματος επιβεβαίωσαν το συμβάν”.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Ιωάννης Γλύκας και Παναγιώτης Μαριόλης δήλωσαν ότι αυτός βρέθηκε τυχαία εκεί και πως «ουδεμία συμμετοχή είχε στη συμπλοκή και τις λοιπές αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα. Τουναντίον, ήταν αυτός που έσπευσε να προσφέρει αποφασιστική βοήθεια στους τραυματίες διακομίζοντας τους στο Νοσοκομείο και συνεργάστηκε απόλυτα με τις Αρχές.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ