Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στη φάκα σπείρα που κελεβε πάμπλουτους μεθυσμένους τουρίστες στη Μύκονο!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φάκα σπείρα που κελεβε πάμπλουτους μεθυσμένους τουρίστες στη Μύκονο!

Σπείρες που έχουν αδυναμία στα πολύτιμα αντικείμενα “χτυπούν” κάθε καλοκαίρι στους τουριστικούς προορισμούς. Όχι μόνο σε βίλες της Μυκόνου αλλά και σε πεζούς με τη μέθοδο της απασχόλησης. Έτσι, και φέτος, τη λάμψη του κοσμοπολίτικου νησιού έρχονται να θαμπώσουν οργανωμένες συμμορίες οι οποίοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να “ξαλαφρώνουν” τους τουρίστες.

Μία από αυτές τις σπείρες που διέπραξε τέσσερις κλοπές, εξαρθρώθηκε και ένα μέλος της φόρεσε χειροπέδες. Πρόκειται για έναν 32χρονο Γαλλοαλγερινό ο οποίος έβαζε στο μάτι μεθυσμένους τουρίστες ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θύματά του ήταν κι ένας Σαουδάραβας Κροίσος από τον οποίο είχε καταφέρει να αφαιρέσει ένα ρολόι αξίας 150.000 ευρώ!

Ο νεαρός έβαλε τα δυνατά του να διαφύγει της σύλληψης τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν άντρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος που διερευνούσαν αρκετές καταγγελίες για κλοπές που είχαν γίνει το τελευταίο δεκαπενθήμερο, τον εντόπισαν.

Από τα χέρια τεσσάρων τουριστών

Τελικά, οι αστυνομικοί με τη βοήθεια κλιμακίου της Ασφάλειας Αττικής που βρίσκεται στη Μύκονο ως ενίσχυση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητάς τους θερινούς μήνες, κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον υποβάλλουν σε έρευνα. Στην κατοχή του βρέθηκε μία πλάστη άδεια ικανότητας οδήγησης των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ όπως προέκυψε από την προανάκριση -η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη- ότι ο Γαλλοαλγερινός με δύο συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν εξακριβωθεί ακόμη, είχαν αρπάξει πολυτελή ρολόγια επώνυμων εταιρειών από τα χέρια τεσσάρων τουριστών.

Ο αλλοδαπός οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου με κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές, πλαστογραφία και αντίσταση, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται οι συνεργοί του που αναζητούνται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ