Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Χωρίς τέλος οι συλλήψεις διακινητών στη Ροδόπη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χωρίς τέλος οι συλλήψεις διακινητών στη Ροδόπη

Ακόμα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στη χώρα 36 μη νόμιμους μετανάστες

Πρόκειται για τρεις άνδρες, ηλικίας από 28 έως 35 ετών, και μία γυναίκα 35 ετών, που εντοπίστηκαν σε δύο περιστατικά να μεταφέρουν συνολικά 36 άτομα με φορτηγά αυτοκίνητα. Στη μία περίπτωση δε, ο οδηγός επιχείρησε να ξεφύγει, αλλά τελικά ακινητοποιήθηκε εντός οικισμού.

Συγκεκριμένα, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 25χρονο οδηγό, ο οποίος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Ο οδηγός ακινητοποίησε τελικά το όχημα και μαζί με τον 29χρονο συνοδηγό του μέσα στον οικισμό Μέστης και τράπηκαν πεζή σε φυγή. Λίγο αργότερα ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές, μετέφεραν, παράνομα, είκοσι πέντε μετανάστες.

Αντίστοιχα, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθησαν δύο άτομα, ηλικίας 28 και 35 ετών, που μετέφεραν έντεκα μετανάστες, τους οποίους είχαν τοποθετήσει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης,  ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ