Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αντ. Σαμαράς: «Αυτός είναι ο Ρασπούτιν»! Προς τη Βουλή η δικογραφία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντ. Σαμαράς: «Αυτός είναι ο Ρασπούτιν»! Προς τη Βουλή η δικογραφία

Η ανάποδη έρευνα της υπόθεσης Novartis παίρνει πλέον άλλες διαστάσεις μετά την κατάθεση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είπε ξεκάθαρα πως κατέθεσε ονόματα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή. Ο πρώην πρωθυπουργός  είπε ονόματα (και του Ρασπούτιν όπως ξεκαθάρισε) και συνεπώς στέλνει τη δικογραφία στη Βουλή , ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να προχωρήσει η κυβερνητική πλειοψηφία  (εφόσον το επιλέξει)  στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Ονόματα

Ο κ. Σαμαράς αποσαφήνισε λίγα λεπτά μετά την κάταθεσή του πως είπε όλα τα ονόματα των προσώπων που κατά την άποψή του συνήργησαν στο σχεδιασμό της «σκευωρίας» . Παράλληλα φέρεται να επανέλαβε το όνομα του πολιτικού προσώπου που θεωρεί πως είναι ο περίφημος «Ρασπούτιν». Η επιλογή αυτή οδηγεί ξεκάθαρα τη δικογραφία στη Βουλή και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, πιθανότατα, και στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση.

Υπόμνημα  

Ο πρώην πρωθυπουργός κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζάχαρη που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis. Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει σε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, επιπλέον στοιχεία για τα πρόσωπα που ήδη είχε καταμηνύσει για στοχοποίησή του στη υπόθεση , όπως τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως δήλωσε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου:

«Ό,τι είχα να πω για αυτή την άθλια σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή.. Θα έρθουν όλα στο φως. -Κατονομάσατε τον Ρασπούτιν; -Το έχω κάνει προ πολλού. -Κατονομάσατε και τον κ. Τσίπρα; -Φυσικά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ