Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Βροχή» αποκαλύψεων για τη σπείρα-μαμούθ των 163 μελών!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Βροχή» αποκαλύψεων για τη σπείρα-μαμούθ των 163 μελών!

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία, μετά από εισαγγελική διάταξη, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία της σπείρας-μαμούθ που απαριθμούσε 163 άτομα (!)  και είχε ρημάξει σπίτια στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί αρκετά μέλη της σπείρας να είχαν άδεια παραμονής στη χώρα μας, ωστόσο,  άλλα βρίσκονται παράνομα επί ελληνικού εδάφους.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω σπείρα, η οποία αποτελείται από υπηκόους Αλγερίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπανγκλαντές, που εξαρθρώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου, δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πρωτεύουσας και κυρίως στις περιοχές των Εξαρχείων, Ακροπόλεως, Συντάγματος, Αγίου Παντελεήμονα και Ομόνοιας. Συνολικά έχουν συλληφθεί 138 άτομα, από τα οποία τα 93 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και 45 για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Επιπλέον, πέρα από τους συλληφθέντες, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, που είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές, ενώ αναζητούνται άλλοι 54 αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

320 (!) ληστείες διαρρήξεις και κλοπές

Συνολικά, τα μέλη της σπείρας- μαμούθ εμπλέκονται σε περισσότερες από 320 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις. Υπενθυμίζεται ότι από την αστυνομία κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, ανάμεσά τους περισσότεροι από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, αλλά και 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα αντικείμενα από τις ληστείες και τις κλοπές τα διοχέτευαν, έναντι αντιτίμου, στους αρχηγούς  της οργάνωσης που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας διάφορους χώρους – καταστήματα, που λειτουργούσαν ως αποθήκες κλεπταποδοχής, καταστήματα πώλησης προϊόντων κλεπταποδοχής και χώροι απόκρυψης κλοπιμαίων (καβάτζες).

Ο “άνετος” Ζαχίρ!

Εντύπωση έχει προκαλέσει ακόμα και στους έμπειρους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ η περίπτωση του  ZAHIR ή ΤΑΥΑΝ (ον) ZAHIR ή ABDELHADI του SALLAH ή AHMED και της SADIA ή SAADIA ή SEDA ή KHADIZA γεννηθέντα στις 6/06/1974 ή 16/02/1983 ή 16/06/1984 ή 10/06/1976 στο Μαρόκο ο οποίος  δεν δίσταζε να ποστάρει στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφίες από την χλιδάτη ζωή που έκανε από τα κλοπιμαία, ακόμα και με τον αγαπημένο του τραγουδιστή, Σάκη Ρουβά! Επίσης, ο δράστης δεν δίσταζε να ανεβάζει  στο προφίλ του ακόμη και φωτογραφίες με προϊόντα που ήταν προς πώληση, όπως κινητά τηλέφωνα, τα οποία, όμως, ήταν κλεμμένα!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ