Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γιάννης Αγγελής: «Κουμάντο στην Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε ο Ρασπούτιν, όχι οι εισαγγελείς»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γιάννης Αγγελής: «Κουμάντο στην Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε ο Ρασπούτιν, όχι οι εισαγγελείς»

Την βαριά κατηγορία πως η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς εκτελούσε εντολές του αποκαλούμενου Ρασπούτιν, θέλοντας να στηρίξει τις καταγγελίες του πως τον Δεκέμβρη του 2018 επρόκειτο η Ελένη Τουλουπάκη να ασκήσει δίωξη «χωρίς στοιχεία» σε βάρος 3 πολιτικών προσώπων, προχώρησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Ο κ.Αγγελής που παραιτήθηκε από επόπτης των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, φέρεται να είπε πως η Ελένη Τουλουπάκη ακολουθούσε εντολές στην υπόθεση Novartis:

«Κουμάντο δεν έκαναν οι εισαγγελείς διαφθοράς, αλλά ο Ρασπούτιν», φέρεται να είπε στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, ο οποίος διενεργεί έρευνα για μεθοδεύσεις και πολιτική στόχευση στην υπόθεση.

«Η Ξένη Δημητρίου μου είπε ποιος είναι ο Ρασπούτιν»

Την Ξένη Δημητρίου, πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ως το πρόσωπο που του αποκάλυψε το όνομα του αποκαλούμενου Ρασπούτιν, υπέδειξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, που όπως είπε, «όλοι τον ξέρουν αλλά όλοι τον φοβούνται».

Υποδεικνύοντας όμως την πηγή της γνώσης του ο κ. Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κατονόμασε το κυβερνητικό στέλεχος που -σύμφωνα με τις καταγγελίες- βρίσκεται πίσω από το προσωνύμιο «Ρασπούτιν», ενώ επανέλαβε αυτό που ήδη είχε στην προ μηνών αναφορά του σημειώσει, ότι  «ο “Ρασπούτιν” ήταν σαν τον Θεό, πανταχού παρών στον χώρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς».

Μάρτυρας

Η επισήμανση του κ. Αγγελή είναι πιθανόν να οδηγήσει στην κλήτευση ως μάρτυρα της κας Δημητρίου, η οποία σημειωτέον συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Όπως είχε πει (με πικρία) ο κ. Αγγελής «κάποτε ήμουν το αγαπημένο της παιδί». Σήμερα όμως, κι ενώ είχε μεσολαβήσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, περίπου 6 μηνών, στο οποίο η κα Δημητρίου ουσιαστικά δεν έθεσε υπό έρευνα τις καταγγελίες του, ο κ. Αγγελής επαναλαμβάνει πως «φίλη η (σ.σ. πρώην) Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, φίλοι οι εισαγγελείς, αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

Πρόσθεσε όμως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι το «όνομα του “Ρασπούτιν” το ξέρουν πολύ καλά η Ξένη Δημητρίου, ο Μιχάλης Καλογήρου και η Μαρία Παπασπύρου».

Φέρεται, μάλιστα, στην κατάθεση του, να αναφέρθηκε σε συναντήσεις που είχε ο ίδιος και με τους τρεις (Καλογήρου, Δημητρίου και Παπασπύρου) όπου, επέμεινε, συμφωνήθηκε να απομακρυνθεί η Τουλουπάκη για να σταματήσει η επιρροή που είχε πάνω της ο «Ρασπούτιν».

Εντολές

Στο κεφάλαιο των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, ο κ. Αγγελής επιβεβαίωσε ενώπιον του κ. Ευ. Ζαχαρή όλες τις μέχρι τώρα αναφορές του στον Άρειο Πάγο και επανέλαβε ότι «υπήρξε προειλημμένη απόφαση της κυρίας Τουλουπάκη, να ασκήσει στο τέλος του 2018, ποινική δίωξη χωρίς στοιχεία κατά τριών πολιτικών στην υπόθεση της Νοvartis».

Μάλιστα για αυτή την στάση φέρεται να υπέδειξε πως «η συμπεριφορά της κυρίας Τουλουπάκη έδειχνε ότι υπήρχε άτομο του οποίου ακολουθούσε τις εντολές, που ήταν ισχυρότερος από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αλλά και από μένα… Κουμάντο δεν έκαναν στην Εισαγγελία Διαφθοράς οι Εισαγγελείς αλλά ο “Ρασπούτιν”», φέρεται να είπε ο κ. Αγγελής.

Ο κ. Αγγελής φέρεται να προσκόμισε έγγραφα προς απόδειξη των ισχυρισμών του. Ειδικότερα, έγγραφο που του είχε αποστείλει η Μαρία Παπασπύρου ότι δέχεται απειλές από την κυρία Τουλουπάκη για να ολοκληρώσει την έρευνα. Ουσιαστικά δηλαδή, επρόκειτο για έγγραφο που ζητούσε εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου να της αποστείλει το πόρισμά της για την υπόθεση, υπενθυμίζοντας πως ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένα όρια.

Επίσης, αναφέρθηκε πέραν της Novartis και σε άλλες υποθέσεις για τις οποίες κατήγγειλε παρεμβάσεις «Ρασπούτιν», ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι από το 2013 υπήρχαν δικογραφίες στην Εισαγγελία Διαφθοράς που δεν είχαν κινηθεί καθόλου, ενώ για άλλες που μπήκαν στο αρχείο φέρεται να είπε «ότι αν γίνει έρευνα κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

10 λόγοι

Επιπλέον ο κ. Αγγελής επικαλέστηκε δέκα λόγους που κατ΄εκείνον αποδεικνύουν την παρέμβαση «Ρασπούτιν» στην Εισαγγελία Διαφθοράς, μεταξύ των οποίων επικαλέστηκε και τις καταγγελίες της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες Ράικου και του ιδίου κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ