Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Δίωξη στον Λευτέρη Κρέτσο για τα… βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίωξη στον Λευτέρη Κρέτσο για τα… βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Δίωξη-σοκ στον Λευτέρη Κρέτσο για την υπόθεση «βοσκοτόπια» και τη στήριξη που φέρεται να παρείχε  στον Ιωάννη Καλογρίτσα αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μπαμ» της Κυριακής.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Μπαμ»  φέρνει στο φως ολόκληρο το εισαγγελικό πόρισμα, για τον τρόπο που ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης χειρίστηκε τον «καναλάρχη». Διώξεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ασκούνται και σε πέντε μέλη της επιτροπής ελέγχου αδειών.

Παράλληλα, για ηθική αυτουργία κατηγορείται ο επιχειρηματίας. Βασικός κατηγορούμενος για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης είναι ο Λευτέρης Κρέτσος, στενός συνεργάτης, μέχρι πρότινος, του απελθόντος υπουργού Ψηφιακής Ποιλιτικής, Νίκου Παππά.

Aνέσυρε την δικογραφία από το αρχείο

Η παραγγελία της δίωξης πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίοιυ 2019 από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ανέσυρε την δικογραφία από το αρχείο, όπου την είχε τοποθετήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο «διά ταύτα» του πορίσματος, ο εισαγγελικός λειτουργός είναι… καταπέλτης. Όπως σημειώνει, ο Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύντατα-δυνατά, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ