Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ανοίγει η «βεντάλια» της έρευνας;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δολοφονία Τοπαλούδη: Ανοίγει η «βεντάλια» της έρευνας;

Στην πλήρη διερεύνηση του σεναρίου να υπάρχει κύκλωμα βιαστών στη Ρόδο, θύμα του οποίου ήταν και η άτυχη φοιτήτρια, Ελένη Τοπαλούδη, δεν αποκλείεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη.

Την απόφαση αν θα ερευνήσει την ενδεχόμενη ύπαρξη κι άλλων εμπλεκομένων καλείται να λάβει ο ανακριτής Ρόδου.

Οι πρώτες καταγγελίες ήρθαν από τον πατέρα της άτυχης κοπέλας, ο οποίος επικαλείται καταθέσεις που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και ελήφθησαν απο το λιμενικό. Συμφοιτήτριες και φίλες της Ελένη κατονόμασαν συγκεκριμένα άτομα τα οποία φέρονται να προμηθεύουν με ναρκωτικά φοιτητές στο νησί της Ρόδου. Όπως ανέφεραν, αφού κερδίσουν την εμπιστοσύνη των φοιτητριών που προμηθεύουν, στη συνέχεια τις κακοποιούν, βιντεοσκοπώντας τα πάντα.

Οι καταθέσεις αυτές σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί το κύριο μέρος της ανακρίσης που αφορά στις απολογίες και προσωρινες κρατήσεις των δύο κατηγορούμενων, έδωσαν το πάτημα στον πληρεξούσιο δικηγόρο της πολιτικής αγωγή, Αλέξη Κούγια, να υποβάλει αίτημα προκειμένου να ανοίξει η βεντάλια των ερευνών. Σύγκεκριμενα, ζητά από τον ανακριτή Ρόδου την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των αριθμών κινητής τηλεφωνίας των εμπλεκόμενων προσωπων.

Τι θα δείξει η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Εφόσον η κίνηση αυτή γίνει δεκτή από την ελληνική Δικαιοσύνη τότε θα εντοπιστούν οι αριθμοί και μέσω αυτών τα πρόσωπα, με τα οποία επικοινώνησαν οι δύο κατηγορούμενοι, αλλά κυρίως πού ευρίσκοντο τα συγκεκριμένα πρόσωπα σε σχέση με τους δράστες από την πρώτη στιγμή που ο ένας εκ των δραστών παρέλαβε την Ελένη Τοπαλούδη μέχρι τη στιγμή που και οι δύο τους την πέταξαν στη θάλασσα, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή.

Ουσιαστικά οι απαντήσεις των εταιριων κινητής τηλεφωνίας θα ανοίξουν το δρόμο ακόμα και στον εντοπισμό νέων κατηγορούμενων ή έστω ατόμων με τα οποία επικοινώνησαν οι δράστες μετά την ολοκλήρωση του εγκλήματος τους. Πλέον αναμένεται η κρίση του δικαστικού λειτουργού, ο οποίος γνωρίζοντας το σύνολο της δικογραφίας θα αποφανθεί αν συντρέχουν οι λόγοι για να διευρύνει την ανάκριση και στον εντοπισμό επιπλέον ατόμων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ