Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εισαγγελέας στον Κορυδαλλό για τις απειλές της «Κορυδαλλός – mafia» σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελέας στον Κορυδαλλό για τις απειλές της «Κορυδαλλός – mafia» σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Προκαταρκτική εξέταση θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά σχετικά με τις δηλώσεις του Αντώνη Αραβαντινού σε τηλεοπτική εκπομπή στον σταθμό ΣΚΑΪ, σύμφωνα με τις οποίες οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δέχονται απειλές από κρατούμενους, σε βάρος των ιδίων και των οικογενειών τους.

Την εντολή για την διενέργεια της εισαγγελικής έρευνας έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Με την παραγγελία της, η κυρία Δημητρίου ζητάει να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκώμενα αδικήματα.

Οι καταγγελίες

Οι απίστευτες καταγγελίες έγιναν με αφορμή τη σύλληψη των μελών της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών» με τον Αντώνη Αραβαντινό να αποκαλύπτει, ότι καθημερινά ξυλοκοπούνται δεσμοφύλακες, κρατούμενοι είναι υποταγμένοι στη βούληση των ισχυρών, ενώ από τον περασμένο Αύγουστο μέχρι σήμερα έχουν αυτοκτονήσει πέντε άνθρωποι μέσα στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού. «Όταν εμείς κρούαμε τον κώδωνα του κινδύνου μας έλεγαν ότι λέμε ψέματα», δήλωσε και αποκάλυψε ότι από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα έχουν αυτοκτονήσει 5 άνθρωποι μέσα στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού «και αυτοί μιλάνε για Fake News». «Δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Αραβαντινός υποστήριξε ότι προκειμένου να μην μιλάνε και να μην ελέγχουν, τέσσερις αρχιφύλακες των φυλακών Δομοκού, Χανίων, Κορυδαλλού αλλά και ο ίδιος, έχουν λάβει απειλητικά σημειώματα με λουλούδια και γλυκά σπίτι τους. Πρόσθεσε δε, ότι έναν αρχιφύλακα τον απείλησαν ότι την επόμενη φορά θα βιάσουν τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του μέσα στο σπίτι του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ