Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στο “μικροσκόπιο” ολόκληρη η Θεσσαλία για τη νοθεία στο γάλα – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο “μικροσκόπιο” ολόκληρη η Θεσσαλία για τη νοθεία στο γάλα – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

Μεγάλη εισαγγελική έρευνα διενεργείται στους τέσσερις νόμους της Θεσσαλίας με αντικείμενο το θέμα της νοθείας στο γάλα και τις παράνομες εισαγωγές.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλο. Η παραγγελία του κ. Δασκαλόπουλου για την διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε στους εισαγγελείς Πλημμελειοδικών Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η έρευνα άρχισε έπειτα από καταγγελίες για τις οποίες έλαβε γνώση η εισαγγελία Εφετών, σύμφωνα με τις οποίες, το φαινόμενο των παράνομων εισαγωγών και ελληνοποιήσεων του γάλακτος από Βαλκανικές και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

Παράλληλα διερευνώνται και καταγγελίες στον ΕΦΕΤ, για νόθευση φέτας με αγελαδινό γάλα, καθώς βρέθηκαν δείγματα σε σούπερ- μάρκετ του εξωτερικού, στα οποία ανιχνεύθηκε αγελαδινό γάλα κατώτερης τιμής από το πρόβειο και μη σύννομο, αφού οι συσκευασίες αναγράφουν φέτα ΠΟΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες των κτηνοτρόφων αλλά και καταγγελίες που έχει κάνει παλιότερα ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, οι αθρόες εισαγωγές γάλακτος, μέρος του οποίου στη συνέχεια παρανόμως ελληνοποιείται, γίνονται τόσο από τους διασυνοριακούς σταθμούς της χώρας με τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, όσο και από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ