Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Νέα κατάθεση Λοβέρδου για Novartis – Τη Δευτέρα καταθέτει ο Στουρνάρας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα κατάθεση Λοβέρδου για Novartis – Τη Δευτέρα καταθέτει ο Στουρνάρας
Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε και πάλι σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, με επίκεντρο την υπόθεση Novartis.
Μετά τη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου τη Δευτέρα σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, τρεις μέρες μετά προσήλθε ως μάρτυρας στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται σχετικά με τις καταγγελίες για δικονομικές παρατυπίες στην διαχείριση της έρευνας για την εταιρεία Novartis.
Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ φέρεται σήμερα να προσκόμισε έγγραφα στον κ. Ζαχαρή, – ο οποίος χειρίζεται την έρευνα από κοινού με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη – αλλά έδωσε και προφορική κατάθεση στη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ονομαστικά στον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Πάντως ο  Ανδρέας Λοβέρδος , στην τελευταία μήνυση που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, (σ.σ. συνολικά έχει υποβάλει επτά μηνύσεις) αφιερώνει  ξεχωριστό κεφάλαιο για το όπως χαρακτηριστικά αναφέρει “δόλο των εγκαλουμένων και ο ρόλος υπουργού  της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα».  Σε αυτό  ο πρώην υπουργός , επικαλούμενος όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Νοvartis , που έχει προκαλέσει έντονες  αναταράξεις σε δικαστικό και  πολιτικό επίπεδο, σημειώνει χαρακτηριστικά :
 «… Από τον συνδυασμό όσων προαναφέρθηκαν – προκύπτει η επίταση του δόλου με την οποία λειτούργησαν οι εγκαλούμενοι εφαρμόζοντας την εντολή του προσώπου με το ψευδώνυμο  Ρασπούτιν -του κατονομάσθεντος Δ. Παπαγγελόπουλου- να εμπλέξει πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης στη σκευωρία Novartis, να καταστρέψει τους ίδιους και τα κόμματα τους και όταν μετά από χρόνια απαλλαγούν, να έχουν προλάβει να ωφεληθούν οι τότε κυβερνώντες. Με άλλα λόγια αυτό που ανέφερε η κυρία Ραϊκου ,δια των κύκλων της,  ότι ο Ρασπούτιν της έδινε ως οδηγία «κι ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν», είναι απολύτως χαρακτηριστικό του σκοπού και της στόχευσης της σκευωρίας Novartis, και εξηγεί με σαφείς όρους τις πράξεις κι τις παραλείψεις των εγκαλούμενων, αποδεικνύοντας κι τον άμεσο δόλο με τον όποιο ενήργησαν».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύνολο των εγγραφών που παρέδωσε  ο κ. Λοβέρδος, όπως και το περιεχόμενο της μήνυσής του που μελετώνται από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, είναι σφόδρα πιθανό να διαβιβαστούν συμπληρωματικά και αυτά αμελλητί στη Βουλή μαζί με την  κατάθεση του πρώην υπουργού.
Ενώ τη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, στο μεταξύ οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί μελετούν και τις επόμενες δικονομικές τους κινήσεις, προκειμένου να κρίνουν ποια πρόσωπα θα καλέσουν ακόμα ως μάρτυρες  προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση που τους έχει ανατεθεί  και αφορά σε τυχόν ποινικές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων για τους χειρισμούς του στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ